Thursday, November 5, 2009

Ada diantara pemimpin PAS lebih rela bergabung dengan UMNO dari mengikut Nik Aziz bergabung dengan DAP

Sedangkan UMNO sedang sibuk membetulkan saf dan memperbaiki liku liku jalanannya , PAS dan PKR kini menghadapi krisis dalaman yang amat meruncing. PAS dikatakan kini menghadapi kerenah kepimpinan Nik Aziz dan kumpulan Endorgan yang mana menuntut 3 kepimpinan tinggi PAS, Hj Hadi Awang yang merupakan Presiden Parti, Mustafa Ali (setiausaha agung parti) Hassan Ali (adun negeri Selangor ) untuk disingkirkan melalui EGM. Hasrat Nik Aziz ini amat serius kerana ini lah buat pertama kali seorang pemimpin tertinggi meminta Presiden dan pemimpin kanan parti berkenaan di pecat. Malahan sebelum ini ketika pemilihan PAS berlaku Nik Aziz pernah membayangkan agar Hj Hadi disingkir dan digantikan dengan pemimpin lain. Sokongan terbuka Nik Aziz kepada calon calon lain jelas membayangkan bahawa Nik Aziz mahukan Hj Hadi disingkir. Namun keputusan tidak memihak kepada Nik Aziz dan keputusan menunjukkan bahawa ahli akar umbi tidak menerima cadangan Nik Aziz dan mereka menyokong Hj Hadi .

Krisis bermula adalah gara gara PAS yang diketuai oleh Hj Hadi yang berminat dan berhasrat untuk menubuhkan kerajaan Perpaduan dengan UMNO sedangkan Nik Aziz lebih cenderung PAS berganding dengan kerajaan DAP dan PKR. Jelas dan secara terangan umumnya tahu bahawa DAP adalah sebuah parti yang anti Islam dan yang terus terang menetang sekiranya PAS meneggakan negara Islam sedangkan umum juga tahu bahawa UMNO adalah sebuah parti yang membela orang Melayu dan menjadi tunjang pemerintahan mengikut lunas Islam. Nik Aziz lebih cenderung kepada Husam Musa yang lebih cenderung pula kepada kepimpinan Anwar Ibrahim.

PKR pula pada ini menghadapi krisis bersama Zaid Ibrahim ahli baru PKR dan juga PKR Sabah yang mana kedua dua isu ini dicetuskan oleh blue eyes boys Anwar Ibrahim , Azmin Ali. Zaid Ibrahim dikatakan tidak setuju dengan Azmin Ali dan kini mengambil cuti selama 6 bulan dan Jefry Katinggan dikatakan telah meletakkan jawatan bersama sama dengan pemimpin kanan PKR di Sabah kerana tidak berpuasa hati kerana Azmin dilantik sebagai Pengerusi perhubungan PKR Sabah dan banyak perkara lain yang berbangkit. Sementara itu kes liwat Anwar pula yang mana kes ini telah lama ditanguhkan atas cubaan Anwar tidak mahu kes ini dibicarakan kerana kemungkinan kali ini ada banyak fakta yang tidak boleh menutup lagi penipuan Anwar dan kemungkinan besar ianya boleh mengaibkan seluruh keluarga Anwar, Kes Anwar dengan Saiful ini adalah satu kes yang membuat Anwar terlalu gelabah dan berbagai cara dilakukan untuk mengelakkan perbicaraan di adaan .

Apakah Hj Hadi dan geng akan dipecat atau Nik Aziz yang akan diberikan undi tidak percaya satu masa nanti?

2 comments:

YANG GAMBI said...

Salam bro, betul sangat tu, tapi penyokong-penyokong ini harri-hari di asak dengan ceramah fitnah.......

PEMUDA PARIT said...

salam perjuangan..

mohon perbetulkan blog link hamba..
http://pemuda-parit.blogspot.com
www.pemudaumnoparit.com

terima kasih.

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More