Sunday, November 28, 2010

Blogger Elitis Blok Twitter Kah! Kah! Kah!


Bila petik je nama blogger elite, pasti ramai yang terasa.. Tapi jangan risau bukan semua blogger elite seperti yang di maksudkan, ini kerana adalah.. satu kumpulan blogger dugong yang hodoh mengelar diri mereka blogger elitis! cam siut!!!

Eeerrk sapa mereka ni nak join kumpulan elite??? aku tak kenal.... mungkin rakan rakan korang kot hehehe....


Al Kisah kononya Mat Kari tergolong dari rangkaian blogger elitis... keh keh keh. Elitis ke dia? Baru kena cuit sikit dah blok twitter! Macam mana nak jadi pejuang? dengan rangkaian blogger nyamuk pun tak mampu nak bertempur lagi. belum berhadapan dengan pihak belah sana..

Tak pe la, aku malas nak selak lagi.. nanti takut ada yang terasa pulak! kepada blogger nyamuk yang baru meningkat naik tu, kau buang la gambar badut badut yang tak sepatutnya di banner blog kau tu... takkan nak ikut jejak langkah geng blogger elitis ni kot hehehe...

Ok! Jom kita dengar apa cerita blogger nyamuk yang lagi satu ni...



GWM ingatkan hanya di dalam politik tanahair sahaja yang mempunyai ‘Firaun Kecil’. Mengenang kembali peristiwa bagaimana YB Zulkifli Noordin melabel musuh dalam selimut bekas parti beliau, PKR.

Firasat Zulkifli Noordin memang tepat mengenai kewujudan golongan ini yang mendesak ke arah memenuhi agenda mereka yang hampir berjaya. Agenda ‘Firaun Kecil’ ini makin jelas dan semakin berani.

Biarlah, kerana ianya hanya melibatkan politik semata mata. Sudah menjadi norma dalam politik, hari ini kawan, esok musuh, tulat akan kembali menjadi sahabat dan seterusnya.


Telahan GWM makin menjadi nyata ... dalam kelompok bloggers pro kerajaan juga sudah wujud ’Firaun Kecil’ ini. Ramai bloggers juga sudah nampak tingkah laku ’Firaun Kecil’ ini namun tetap mendiamkan diri. Takut nanti jadi bahan ’penyedap makanan’ pembangkang, sahabat akan menjaga aib sahabat.

Tetapi jika cacing sudah naik ke mata, apa perlu lagi didiamkan perkara ini. Kelak akan jadi virus yang tidak ada penawar lagi!

GWM tak peduli ... perlu berterus terang walaupun secara tersirat! elite tak elite! Persetankan dengan rating dan blog hits yang ada. Lagipun ... GWM hanya blogger nyamuk, tidak mempunyai sebarang kepentingan langsung. Nyamuk jika dibiarkan lama kelamaan boleh menyebabkan kematian juga ... nyamuk aedes! Contohnya!


Bloggers ’Firaun Kecil’ ini suka menyangak dan menyamun ... aka Penyangak bin Penyamun! Mereka bergerak secara berkumpulan. Lebih dikenali sebagai bloggers elite! Bukan sebarangan bloggers yang mampu duduk semeja dengan mereka. Hanya yang ada title rating tertinggi, blog hits mencecah langit, dan followers yang begitu ramai … seramai penduduk di Malaysia.

Bloggers nyamuk … jangan harap dapat duduk semeja. Nak berborak pun mungkin dipandang atas bawah terlebih dahulu. Elite lah katakan!

Pemimpin yang sarat koceknya adalah sasaran utama. Inilah visi dan misi kelompok terhebat ini. Mana mana isu dan kelemahan peribadi pemimpin yang boleh di’spark’, kesemua mereka akan memainkan isu tersebut serentak, sehingga pemimpin ini panas juburnya ... menggelegak otaknya!

Selagi pemimpin tersebut tidak membuat ’panggilan emas’ ... selagi itulah isu peribadi dan kelemahan pemimpin tersebut akan dimainkan di dalam blog ... nonstop! Pemimpin tersebut perlu sujud kepada ’Firaun Kecil’ ini.


Selesai sahaja 'jual beli’ di antara pemimpin dan ’Firaun Kecil’ ini, lantas timbul artikel menyentuh segala jasa dan kebaikan yang pernah dilakukan oleh pemimpin tersebut ... terhapus segala dosa, timbul pahala! Mak aih! ... macam malaikat.

Modus operandi ’Firaun Kecil’ ini juga berubah mengikut situasi dan kesesuaian. Mana mana pemimpin yang mahu menjatuhkan pemimpin lain akan menggunakan khidmat professional mereka untuk meyerang peribadi lawan ... bloggers for hire!

Seperti situasi berikut ... pemimpin A mahu mejahanamkan kredibiliti pemimpin B, calling ’Firaun Kecil’ for hire, upah di terima ... masyuk ... barulah menyerang di dalam blog. Pemimpin B tersentak, calling back the same ’Firaun Kecil’, upah di terima … masyuk … hentam balik pemimpin A. Makan tak habis kedua dua belah, sama seperti pepatah Inggeris ... kill two birds with one stone. Sana masyuk ... sini pun masyuk!

’Firaun Kecil’ ini juga mahukan bloggers nyamuk untuk mengikut telunjuk mereka. Oleh kerana sudah terlalu lama dalam dunia blogging, maka lebih afdal arahan mereka diikuti ... macam Firman dan Sabda! Otai lah katakan ... jangan lawan cakap mereka.


Bloggers nyamuk yang mencari nama akan berada dibawah pengawasan dan seliaan mereka. Jika lulus ‘ujian’ ... Alhamdulillah ... you are most welcome! Mana mana bloggers nyamuk yang dirasakan tidak perlu berada di dalam kelompok ini, blog blog mereka akan di’remove’ atas alasan menjadi pencacai individu atau mana mana pemimpin yang bukan dibawah ’golden list’ mereka. Wallahuwa’lam... list beli barang di pasar kot!

Yang sebenarnya, bloggers bloggers nyamuk ini membuat kerja atas dasar parti. Apabila kerja dilakukan atas nama parti … suka atau tidak pemimpin perlu dipertahankan dari serangan pembangkang.

GWM tidak menafikan ada pemimpin kita yang perlu ditendang keluar secepat mungkin, tetap bersabarlah! Bloggers sepatutnya bekerja untuk parti, bukan untuk menjahanamkan parti! Menangkan parti terlebih dahulu ... baru disusuli dengan tindakan yang bijak dan terancang.


Siapa ’Firaun Kecil’ ini yang mahu menentukan siapa yang layak memimpin dan siapa yang perlu ditendang keluar dari parti. Ini kerja bodoh! ... mind your own business! Baru setahun jagung mengenali dunia politik. Bersuara seperti guruh berdentum di langit … hujan tak juga kunjung tiba.

Biarlah pemimpin tertinggi membuat keputusan dengan sewajarnya. Mereka lebih lama bergelumang dengan dunia politik dari ‘Firaun Kecil’ ini. Pemimpin tertinggi tahu kelemahan dan kekuatan yang ada. Siapa anda!

Jika benci sekalipun seseorang pemimpin, tegurlah secara berhemah. Bukan semberono. Adab sopan perlu dijaga ... kita bukan dari golongan kafir harbi yang makan babi! Semua mahu disondol!

Suara bloggers adalah suara keramat! Siapa yang tidak mendengar suara bloggers. Tidak perlu menghentam pemimpin sendiri umpama esok sudah tiba kiamat. Cukup berbeza di antara teguran dan menghentam. Jangan salahguna kebebasan yang ada.


Dan bloggers ’Firaun Kecil’ ini juga cukup pelik tabiatnya. Jika ada suatu pilihanraya .. mustahil sahabat bloggers yang lain tahu di mana modus operandi mereka. Top Secret Mission! ... tempat ’Firaun Kecil’ ini tidak boleh diketahui dan dilawati … haram! Hanya mereka yang berada di dalam inner circle sahaja berhak mendapat maklumat tempat tinggal.

Sepatutnya bekerjasamalah dengan sahabat bloggers yang lain. Untuk parti juga. Bertukar tukar maklumat. Duduk bergebang di kedai kopi bersama sama. Bagi tunjuk ajar dan curahkan pengalaman yang ada kepada bloggers nyamuk. Barulah timbul rasa hormat di antara elite dan nyamuk ... respect earned.

Perlu ada hubungan simbiotik di antara bloggers elite dan bloggers nyamuk. Bloggers elite hanya perlu spark sesuatu isu .. becomes the prime mover, bloggers nyamuk akan bertindak sebagai secondary movement. Kerjasama perlu padu dan erat.

Nak kata elite pun tidak juga … artikel di blog pun banyak yang ‘copy and paste’ dari blogger nyamuk. Lagi jahanam! Blog hits pun adalah kerana ‘Firaun Kecil’ ini sudah lama bergelumang dengan dunia blogging.

GWM menegur kerana sudah terlalu panas telinga mendengar rintihan, keluhan dan rungutan dari sahabat bloggers yang lain. ‘Firaun Kecil’ ini perlu membuang sikap bongkak dan bangga diri jika mahu dihormati. Janganlah terlalu angkuh dengan status elite anda.


Ramai lagi bloggers elite yang tetap merendah diri walaupun sudah lama berkecimpung dalam dunia alam siber ini. Pun begitu ... ada juga blogger elite yang 'di pangkah' hanya kerana tidak mempunyai pendapat yang sama dengan 'Firaun Kecil' ini. Bernanah telinga bila mendengar segala jenis dana perlu disalurkan hanya kepada ‘Firaun Kecil’ sahaja. Nak jadi penyamun dan penyangak ke?

Firaun Kecil’ ini sering menuduh pemimpin bertindak menjadi penyamun dan penyangak. Malangnya, tindakan mereka ini juga tidak jauh berbeza dengan penyamun dan penyangak. Hidup ini ibarat roda … senantiasa berputar. Ada waktu kita akan berada di atas dan turun ke bawah jua akhirnya. Tidak akan selama lamanya berada di atas. Ini hukum karma!

Jangan terlalu memperlekeh bloggers nyamuk kerana anda juga bermula dari situ. Buangkan sifat tamak haloba dan sentiasa berlagak pandai dari segenap segi. Jangan hanya di mulut 'Jihad Fisabilillah' ... perbuatan ... Masya Allah ... 'Ana macam Kafirlah'. Sifat sebegini sama sahaja seperti Anwar Ibrahim. Politik masuk bakul angkat sendiri.

Tak begitu wahai ’Firaun Kecil’ ?


MELAYU ATAS PAGAR

Media Wangsamaju

Monday, July 5, 2010

Panas Berapi : Siapa Taja RPK???

Sudah jelas Raja Petra ditaja pembangkang untuk memfitnah kerajaan, malahan Kerajaan mempunyai bukti mengatakan Raja Petra Kamaruddin dibiayai oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR). Bukan seperti apa yang diwar warkan oleh beberapa blogger yang cuba mengaitkan hubungan RPK dengan seorang pemimpin Umno.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata, rakyat juga kini tidak perlu lagi menerima bulat-bulat apa saja dakwaan yang dibuat pengendali blog berkenaan dan beliau menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap Raja Petra Kamaruddin yang kini melarikan diri ke London.

"Kalau Raja Petra ditaja pembangkang, bererti apa yang didakwa adalah berbaur politik...jadi kita mesti mengkajinya dan jangan terima bulat-bulat apa yang didakwa menerusi blognya," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Pekan hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz semalam, bahawa kerajaan mempunyai bukti bahawa Raja Petra dibiayai Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz, berkata bukti-bukti menunjukkan PKR membiayai pengendali laman web Malaysia Today tersebut kini sedang disiasat selanjutnya.

‘‘Memang betul, saya ada bukti, duit dihantar (kepada Raja Petra). Saya ada bukti tunjuk hantar RM500,000, dia (Raja Petra) terima RM470,000. RM30,000 lagi habis ke mana saya tak tahu,” katanya selepas merasmikan program Kempen Kesihatan Gaya Hidup Sihat sempena ulang tahun ke-10 Kelab Senaman Klinik Kesihatan di sini hari ini.

Ditanya apakah kerajaan akan bertindak terhadap PKR, Mohamed Nazri yang juga Ahli Parlimen Padang Rengas berkata: ‘‘Kita kena tengok dulu (siasat) apa kesalahan dilakukan tetapi kita memang ada bukti menunjukkan dia hantar duit kepada Raja Petra.”

Dalam perkembangan sama, beliau menegaskan bersedia memberi jaminan terhadap keselamatan Raja Petra jika pengendali portal itu benar-benar takut untuk pulang ke tanah air bagi memberi keterangan.

Fakta bukan Auta! Jangan terima bulat-bulat apa yang didakwa oleh blogger yang suka mencarut dan suka menyebarkan fitnah!! Mereka menulis semata-mata untuk menimbulkan keraguan dan menulis mengikut perasaan hasad dengki (PHD) "panas berapi" terhadap individu tertentu. Ianya tidak mendatangkan apa apa keuntungan !!

Sumber : http://brojinggo.blogspot.com/


Friday, March 5, 2010

Pembangkang Hadapi Masalah Jika Anwar Kekal Sebagai Ketua Pembangkang - Khairy


Pengekalan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang akan mengundang lebih banyak masalah bukan sahaja kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) malah kepada pakatan pembangkang secara keseluruhannya, kata Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN) Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata tindakan PAS dan DAP yang masih memberi kepercayaan kepada Anwar adalah agak luar biasa kerana bilangan anggota Parlimen dari DAP melebihi PKR selepas tiga anggota Parlimennya bertindak keluar parti baru-baru ini.


"Biasanya parti yang paling banyak anggota Parlimen itu yang diberi penghormatan untuk jadi Ketua Pembangkang tetapi sekarang ini mereka masih memberi penghormatan kepada Datuk Seri Anwar.

"Mungkin mereka terutamanya PAS tak yakin dengan Lim Kit Siang (Anggota Parlimen Ipoh Timur dan veteran DAP), jadi mereka terpaksalah masih lagi memberi sokongan kepada Anwar," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima kunjungan hormat Pergerakan Pemuda Parti Progresif Penduduk (PPP) yang diketuai oleh ketuanya Jamaludin Gulamhan, di sini.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Umno berkata pengekalan itu juga jelas menunjukkan bahawa pakatan pembangkang tidak mempunyai pelan kepimpinan seterusnya dan hanya bergantung kepada Anwar.

"Rentak mereka dah jadi teruk dan tidak ada pelan kepimpinan pula, maka saya percaya ini tidak akan memberi keyakinan kepada rakyat," katanya.

Mengenai dakwaan tiga anggota PKR yang keluar parti itu 'dibeli' BN, Khairy berkata itu cuma alasan pakatan pembangkang untuk menutup kelemahan mereka sendiri.

"Mereka lompat parti jadi anggota Parlimen Bebas, mereka bukan masuk Umno atau mana-mana parti komponen BN dan ini bukan berlaku satu malam...jadi saya melihat ini lebih kepada keputusan mereka yang merasa kecewa dengan kepimpinan PKR," katanya.

Dalam tempoh kurang sebulan tiga anggota Parlimen PKR mengisytiharkan diri sebagai wakil Bebas iaitu Datuk Seri Zahrain Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), dan yang terbaru semalam, Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai).

-Bernama.

Meskipun kerusi DAP mendahului PKR, Lim Kit Siang yang mewakili partinya tetap akan tunduk kepada Anwar untuk menerajui pakatan pembangkang di Dewan Rakyat. Tidak ada salahnya dari aspek undang-undang, tapi moralnya?

Anwar juga semakin sukar untuk mendapat ruang pembelaan di mahkamah atas isu tuduhan liwat ke atasnya. Ramai penganalisis politik menyebut beberapa kemungkinan yang akan berlaku termasuklah sekiranya Anwar ditangkap. Apakah nasib Pakatan Rakyat?. Siapakah yang akan menerajuinya? Mungkinkah Azmin, Lim Kit Siang atau Haji Hadi? Atau langkah mayat Karpal Singh dulu!!!


Sumber : http://jebat2010.blogspot.com/

Wednesday, March 3, 2010

Rumah PK bagaikan cacing kepanasan!!!



Read More..

Amaran Fairus: rahsia kerajaan Pulau Pinang ada dalam poket saya…

Bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin yang keluar dari PKR Ahad malam,Selasa memberi amaran ‘ jangan jolok sarang tebuan’ pada pimpinan parti itu dengan mendakwa beliau ada membuat tuntutan melunaskan hutang untuk dua buah kereta mewahnyaa dan membayar RM15,000 sebulan buat selama-lamanya.

Sambil menyifatkan serangan peribadi yang tidak berasas itu sebagai politik kebudak-budakan, bekas ADUN Penanti itu kata beliau akan mendedahkan satu persatu kepincangan pembangkang terutamanya dalam kerajaan negeri Pulau Pinang jika tindak tanduk itu diteruskan.

"Jangan jolok sarang tebuan, semakin saya ditekan saya akan bangkit sebagai juara," katanya.

“Selama setahun saya berdiam diri, tetapi ada juga yag sengaja mencari pasal dengan saya. Jangan sampai saya dedahkan semuanya sebabkan rahsia Kerajaan Negeri Pulau Pinang dalam poket saya," tambahnya.

Beliau menyatakan demikian ketika diminta mengulas dakwaan berkenaan yang dibuat Timbalan Presiden PKR Dr Syed Husin Ali ekoran tindakannya keluar parti untuk menyertai UMNO.

Fairus memberi amaran itu dalam sidang akhbar selepas menerima sijil keahlian Umno daripada Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab. Raof Yusoh di ibupejabat UMNO,PWTC.

Bekas ADUN Penanti itu hairan dengan tindakan pemimpin PKR dan individu tertentu yang menyerang peribadinya sedangkan selama ini beliau tidak pernah mendedahkan apa-apa keburukan dalam parti.-

Agenda Daily

Monday, March 1, 2010

Si Kitol aka Parpu Kari Meroyan Lagi... Kah Kah Kah!



Petikan dari laman blog : http://www.jebat2010.blogspot.com/

Semua orang tahu penulis blog Rumah PK sememangnya tidak sebulu dengan Khairy Jamaluddin bukan kerana dia benar benar tahu siapa KJ dan bukan dia kenal KJ secara peribadi dan dekat. Mungkin dia terasa bahawa ramai orang sudah tahu bahawa dia sahaja yang nampak Pemuda UMNO buruk dan dia sahaja yang mahukan KJ letak jawatan, siang siang lagi dia cuba cover diri dengan copy and paste dan spin story blogger lain. Mana maruah kau sebagai seorang penulis Salim?

Kata si Parpu Kari, dia hanya Master copy and paste. Dia tidak kesah kena kutuk. Tetapi semakin hari semakin ramai yang sudah membenci, mengutuk beliau dan jika blog yang menjadi aset beliau tidak ada kredibiliti, menabur fitnah terhadap Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia.


Rata-rata bloggers Pro Umno merasakan kini bahawa Parpu Kari merupakan libiliti dalam blogger Pro Umno. Kepercayaan mereka kepada setiap apa yang parpu kari tuliskan telah tiada, malahan yang banyak berkunjung ke blog Rumah PK hanyalah untuk melihat sejauh mana kebodohan beliau.

Hello bro ini bukan masa untuk memecah belahkan perpaduan dalam Umno! Kita dah kesuntukan masa untuk menghadapi PRU yang akan datang. Kalau nak menang kita buat cara nak menang! Tapi apa Parpu Kari peduli, kalau umno nak hancur hancurlah yang penting duit poket dia penuh!


Masyukkk, kini si kitol Rumah PK update blog guna blackberry

Sebenarnya suara parpu kari, bukanlah suara akar umbi, suara beliau adalah suara individu yang mencuri dan mencilok berita berita dari laman lain untuk menjadi popular dan mencilok karya karya lakaran karkator orang lain. Kerja macam Parpu kari ini mudah saja, curi story orang, curi karikator orang dan yang bertanggung jawab adalah orang lain, dia senang senang tuai hasil.

Selain dari itu si kitol Kari and the geng juga sering membuat lawak bodoh… Lawak gile tahap cipan beb!!! Bila Parpu Kari and the geng cuba menghasut pembaca yang kononnya penyokong KJ semuanya menyokong Anwar Ibrahim dan benci PM. Ini perang saraf klass bawahan Parpu Kari yang tidak laku, perang saraf yang dah basi. Kalaulah penyokong KJ sokong Anwar sudah lamalah penyokong KJ tulis dan memberi sokongan kepada Anwar. Dan jangan ingat penyokong KJ dua tiga kerat saja!

KJ sudah membuktikan bahawa beliau akur kepada pemimpin, walaupun sebagai orang yang layak untuk memegang jawatan dalam kabinet jawatan beliau tetapi beliau masih akur dan menyeru kepada penyokong beliau agar menerima keputusan Perdana Menteri dan betulkan, rapatkan saf demi bangsa dan parti.



Kepada si kitol aka Parpu Kari and the geng yang membuat cubaan memfitnah Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia ini. Anda gagal. Tolong faham ini. Pemuda tidak mahu anda ganggu mereka. Pemuda sudah ada pemimpin yang sah dari pertandingan yang sah. Pemuda tidak mahu rampasan kuasa ala ala Anwar Ibrahim. Kalau mahu lakukan juga, joinlah Anwar Ibrahim. Pemuda buka dayus. Keputusan telah dibuat dan mereka telah tentukan siapa pemimpin mereka.

Kepatuhan Khalid Al-Walid, panglima tentera terhebat sepanjang zaman. Sebagaimana yang berlaku kepada Panglima Islam, Khalid al-Walid r,a, yang telah dilucutkan jawatannya oleh Khalifah Umar r,a, menjadi tentera biasa yang tiada berjawatan. Beliau tidak cepat melatah dengan tindakkan yang drastik itu, malah semangat beliau bertambah berkobar-kobar untuk terus berjuang.


Nota dari PC: Kembalilah kepangkal Jalan Parpu Kari! Rapatkan barisan!! Mari kita tentang musuh yang sebenarnya! bukan merosakan Barisan Hadapan Pemuda Umno Malaysia! GEMPUR!

Fairus Sertai Umno.


Bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin semalam mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menyertai UMNO.

Keputusan beliau menyertai Umno diumumkan selepas menghadiri Perjumpaan Kepimpinan Tertinggi Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia Bersama Perdana Menteri Malaysia yang turut dihadiri Datuk Seri Najib Razak.

Terdahulu Fairus dengan berpakaian ahli Pertubuhan Silat Seni Gayong menyambut ketibaan Najib, yang juga Presiden Umno, di lobi hotel tempat berlangsungnya majlis itu.

Fairus 33 pernah disiasat kerana dakwaan rasuah melibatkan syarikat kuari di Seberang Perai.
Beliau meletakkan jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti berkuat kuasa 16 April tahun lalu.

Fairus mengambil keputusan melepas jawatan Adun bagi membolehkan beliau memberi tumpuan penuh terhadap usahanya melanjutkan pelajaran ke pascasiswazah dan sekali gus memberikan masa kepadanya untuk bersama dengan keluarga yang selama ini terpaksa berkorban dalam memenuhi tugasannya.

Beliau juga merupakan bekas Pengerusi Pembangunan Keusahawanan dan Koperasi, Penerangan dan Perhubungan Masyarakat Pulau Pinang.

Fairus dalam ucapannya pada majlis itu berkata, beliau membuat keputusan selepas mengambil kira perkembangan sepanjang tiga bulan lalu khususnya selepas tercetusnya isu kalimah “Allah”.

Beliau mendakwa pendirian yang dibuat oleh PKR, salah satu komponen Pakatan Rakyat, amat mendukacitakan dan tidak menyenangkan kerana bertentangan dengan perjuangan parti.

“Saya akhirnya mendapat petunjuk yang sangat jelas dan saya dengan ini atas prinsip mempertahankan agama dan kepentingan rakyat, hari ini saya membuat pengisytiharan untuk keluar PKR dan menyertai Umno,” katanya yang menyampaikan ucapan khas sebelum Najib mula berucap.

Friday, February 26, 2010

Artikel Pilihan : RM100 juta, Wan Azizah tolong tutup mulut...


By : Jebat

Senario politik negara jelas sudah menemui persimpangan. Fitnah maha dahsyat dekad ini, alaf baru tahun 2010, tahun siber.

SATU sikap yang merosakkan persaudaraan dan perpaduan umat Islam ialah 'suka membawa mulut', mereka-reka serta menambah cerita buruk, malah melaga-lagakan orang sehingga kisah yang pendek menjadi panjang.

Ia juga disebut menabur fitnah atau 'namimah' iaitu memburukan orang kepada khalayak melalui saluran media massa (cetak atau elektronik) dengan tujuan menimbulkan kebencian dan permusuhan terhadapnya.

Semalam, Menteri Besar Perak Datuk Seri Zambry Abdul Kadir memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan tiga yang lain berhubung artikel yang disiarkan oleh akhbar bulanan parti itu, Suara Keadilan.

Zambry menamakan Dr Wan Azizah selaku pemegang jawatan dalam PKR, timbalan presiden Dr Syed Husin Ali yang juga ketua editor Suara Keadilan, penerbit akhbar berkenaan, Pelita Koridor Sdn Bhd, dan pencetak Suara Keadilan, Percetakan NPK Sdn Bhd sebagai defendan.

Dalam pernyataan tuntutannya, beliau berkata edisi akhbar itu bertarikh 29 Dis 2009 hingga 5 Jan 2010, bertajuk "Zambry Disyaki Pengganas - Gagal masuk ke Amerika Syarikat" mengandungi perkataan berunsur fitnah yang palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan berniat jahat.

Beliau menegaskan bahawa beliau tidak dihalang daripada memasuki Amerika Syarikat, malah sebenarnya dibenarkan masuk ke negara itu serta diberikan pengiktirafan yang sesuai dengan kedudukan beliau sebagai Menteri Besar Perak.

Katanya lawatan beliau ke Amerika Syarikat mendapat liputan meluas media dan defendan telah menyiarkan kata-kata berunsur fitnah itu dengan sengaja.

Zambry berkata perkataan berunsur fitnah itu telah melukakan perasaannya dengan begitu mendalam, mencemarkan dengan teruk reputasi awam, peribadi dan politiknya serta membawa kepada skandal awam, kebencian dan penghinaan.

Katanya perkataan berunsur fitnah itu juga dirancang bagi mempersendakan kedudukan beliau sebagai Menteri Besar Perak dan disiarkan dalam halaman utama di belakang akhbar itu untuk lebih menarik perhatian pembaca serta mengakibatkan kerosakan maksimum dan aib kepada dirinya.

Perkataan berunsur fitnah itu difahami bertujuan membawa maksud bahawa beliau seorang yang disyaki sebagai pengganas, terbabit dalam kegiatan keganasan dan disenaraikan dalam pangkalan data pengganas serta tidak layak menjadi Menteri Besar Perak dan menjawat jawatan awam, katanya.

Beliau menuntut gantirugi RM100 juta, termasuk gantirugi teruk dan gantirugi teladan, faedah lapan peratus setahun dan juga injunksi bagi menghalang defendan daripada menyiarkan perkataan berunsur fitnah itu atau sebarang perkataan berunsur fitnah yang serupa terhadapnya.

Segala cakap-cakap yang berbaur iri hati dan fitnah itu jika di teliti di keluarkan oleh puak pembangkang jelas menunjukkan mereka hanya menabur fitnah tanpa ada data atau maklumat yang tepat bagi menyokong hujah-hujah mereka itu.
Jangan nak membuat fitnah ? Tunjukkan pada umum bagaimana mereka tahu mengenai hal ini. Jika cakap kosong siapa pun boleh cakap! RM 100 juta, tolong tutup mulut sikit....


Sumber : http://jebat2010.blogspot.com/

Nota : Hari ini medan menabur fitnah terlalu banyak. Dengan perkembangan teknologi, semakin mudah pula mengadakan berita palsu, fitnah dan segala celaan, dengan cepat tersebar ke seluruh ceruk rantau. Cukup dengan memasukkannya ke dalam Internet atau blog, semudah itulah manusia berbuat dosa dan semudah itu juga umat Islam boleh bersatu dan berpecah belah.

Sepatutnya kita perlu bertanggungjawab atas apa yang ditulis, diucap dan disebar, bukannya menulis, bercakap dan menyebarkan berita mengikut sesedap hati tanpa di selidiki.

Papa Gomo dedahkan kes 'perogol' di universiti

Seorang pegawai kanan Universiti Industri Selangor, yang didakwa sebagai 'perogol' dikatakan menjadi ancaman di kalangan mahasiswa di unviversiti berkenaan.

Papa Gomo, yang mengaku sebagai seorang blogger yang pro-Barisan Nasional menimbulkan isu berkenaan dalam blognya dan menggesa kerajaan negeri Selangor supaya segera bertindak.

"Menteri Besar Khalid Ibrahim mesti segera bertindak berhubung perkara itu. Bagaimana seseorang yang didakwa sebagai perogol boleh dibiarkan bergaul dengan pelajar?” soalnya ketika dihubungi menerusi email.

Secara sinisnya, beliau berkata individu yang dilantik awal tahun lalu, tidak sepatutnya dibenarkan memegang jawatan berkenaan meskipun beliau merupakan kroni menteri besar.

Pegawai kanan itu didakwa merogol seorang pelajar berusia 26 tahun ketika beliau mengajar di Universiti Putra Malaysia, dua tahun lalu.

Menurut laporan polis bertarikh 11 Mac 2009 yang diterbitkan di laman sesawang Papa Gomo, pelajar itu dirogol sebanyak tiga kali di pejabat pegawai berkenaan pada Disember 2008.

“Beliau mahu saya menjadi isteri ketiga, tetapi apabila saya enggan, dia merogol saya sambil mendakwa cara itu sahaja yang akan membuatkan saya berkahwin dengannya. Tetapi sehingga sekarang, beliau masih tidak mahu bertanggungjawab,” dakwa mangsa itu yang namanya telah dipadamkan dalam laporan polis berkenaan.

Balai polis Dengkil mengesahkan laporan polis telah dibuat. Bagaimanapun, pegawai penyiasat ASP Marina Hashim tidak mahu mengulas.
Sumber : Malaysiakini


Khalid GAGAP perlu bertanggungjawap di dalam hal ini dan seharusnya juga memberikan penjelasan kepada para Ibu Bapa, Pelajar UNISEL malah kepada seluruh Rakyat Malaysia ini. Hal sebegini bukanlah hal yang remeh memandangkan Tuduhan oleh pengadu wanita itu berkaitan kes ROGOL dan bukanya kes SAMUN!!!


Kita ikuti kisah pendedahan kes tersebut menerusi blog Papa Gomo.. klik disini

Surat terbuka buat Datuk Seri Dr Zambry




Assalamualaikum Datuk Seri Dr Zambry.

Semoga Negeri Perak akan sejahtera dibawah pemerintahan Datuk seri setelah kita dikejutkan apabila Negeri Perak telah ditawan oleh Pihak pembangkang atas kesilapan yang pernah kita lakukan sebelum ini. Mujurlah kita mua sedar dan bekerja keras untuk memperbaiki kelemahan yang kita ada dan berjaya menawan kembali Perak dalam masa setahun apabila tiga dari Ahli Dewan Undangan mereka bertindak keluar dari parti.

Setelah kejayaan ini kita perolehi rakyat merasakan amat bersyukur kerana Datuk Seri telah dilantik sebagai Menteri Besar dan mereka berharap agar ada sinar baru dalam kepimpinan Datuk Seri setelah menghukum kepimpinan yang lama. Dalam mengusahakan pembangunan bagi negeri Perak , datuk seri telah menghadapi banyak dugaan dari dalam dan luar UMNO yang memaksa Datuk Seri untuk bertindak secara yang bijak kerana dengan kedudukan sokongan hanya kelebihan tiga kerusi belum memastikan datuk seri akan terus memimpin negeri Perak pada pilihan raya yang akan datang.

Datuk Seri perlu menjaga banyak hati dan perlu bijak menyusun jentera jentera di semua sudut untuk memastikan rakyat di negeri Perak tidak akan menghukum kepimpinan Datuk Seri pula. Walau tidak pernah mengenali Datuk Seri , saya sebagai rakyat biasa sungguh kagum dan menghormati kepimpinan datuk seri sebelum ini , seawal enam bulan yang pertama. Namun setelah saya menjadi kecewa. Bukan sahaja saya ,malahan ramai rakyat biasa yang mengikuti laman web dan blog kini tidak lagi dapat mengikis Imej datuk Seri keluar dari Imej Parpukari yang mana terlalu ramai rakyat yang sudah mual dan bosan dengan keangkuhan , keegoan dan sikap kurang ajar dan biadab serta nukilan lucah yang dipamerkan dalam blog beliau.

Malahan baru baru ini sebagai ahli UMNO dan juga rakyat negeri Perak , kami tidak lagi seghairah dahulu untuk mendengar keputusan mahkamah yang akan mengumumkan siapakah Menteri Besar Perak. Kami amat sedih kerana kami tidak lagi merasa ghairah. Kami tidak mahu Nizar menjadi Menteri Besar , tetapi kami sudah tidak hairan jika Datuk Seri juga tidak dinobatkan sebagai Menteri Besar. Buruk sekali pasagan ini dan jika ini terus berlanjutan saya tidak merasa hairan jika Perak akan hilang kerusi lebihan malahan akan bertambah teruk kehilangan kerusi berkenaan. Ini semua kerana ramai yang telah mulai bosan dengan sikap Parpukari yang Datuk seri bela itu dan mereka kini sudah sinonim dan secara automatik apabila menyebut nama Datuk seri mereka akan terbayang Parpukari

Datuk seri , ini adalah sesuatu yang amat serius yang perlu Datuk Seri berikan perhatian sebelum nasi menjadi bubur. Ramai bloggers perak kini menentang Parpukari dan eloklah Datuk Seri membuat perjumpaan dengan mereka ini dan memujuk mereka kembali. Parpukari tidak lah sehebat mana . Datuk Seri perlu menjaga hati rakyat dan memenangi hati mereka dari hanya menjaga satu hati . Sekian terima kasih agar mendapat pertimbangan dari Datuk Seri.


Oleh : Politik Melayu
http://1-mal.blogspot.com/

Tuesday, February 23, 2010

Artikel pilihan : PAS TOLAK ISLAM, Maulidur Rasul dipolitikkan demi DAP



Posted by ghostWRITER
http://ohpolitik.blogspot.com/


"Berarak Maulud tapi rasuah dan tolak sunnah Nabi

Satu perkara pelik mutakhir ini bila UMNO begitu ghairah pertahan dan perjuangkan perarakan Maulud Nabi di P.Pinang, sehingga media arus perdana pun memberi liputan yang meluas kononnya kerajaan PR P.Pinang membatalkan perarakan dan ini digambar seolah olah kerajaan P.Pinang anti Islam.

Ini lah dia sikap UMNO yang bermatlamat menghalalkan cara. Matlamat UMNO nak kucar kacirkan kerajaan PR dengan menimbulkan suasana yang boleh membawa kepada keadaan huru hara walaupun sampai kepada pertumpahan darah. Yang penting bagi umno untuk dapat kembali kuasa. Ini lah perangai orang gila talak.

Bagi saya berarak maulud tak salah tak belarak tidak lah berdosa. Untuk apa kalau berarak membawa pada dosa. Apa erti kalau berarak dan berselawat keatas Nabi kemudian tolak apa yang Nabi suruh. Apa guna kita berarak dan berselawat tapi tak hayati sunnah Nabi. Ini lah dia Umno berarak berselawat kemudian rasuah. selawat lagi sapu duit rakyat.berarak berselawat kemudian salah guna kuasa.

Berarak berselawat SPRM jumpa duit tunai berjuta milik setiausaha politik menteri.Itu baru s/usaha politik belum lagi menterinya.Ini lah nilai perarakan Maulud dan selawat keatas nabi bagi UMNO. Guna agama untuk kepentingan politik.mungkin kerana tahun harimau UMNO mengganas sehingga hari keputraan Nabi pun dijadikan dagangan politik murahan mereka."

Mahfuz Omar


Dan menurut Ulama PAS TGNA
pula :


"Bulan Maulud tidak mempunyai fadilat dan sebarang kelebihan berbanding bulan Ramadan.
Corak pentadbiran yang diamalkan kerajaan negeri (Kelantan) telah menerapkan nilai Maulud yang sebenarnya."

Semua ini dibuat bagi menyeru seruan DAP di Pulau Pinang. Demi DAP, PAS menolak Islam dengan pelbagai tafsiran sehingga membelakangkan Maulidur Rasul. Jika ini terjadi, maka jangan menyesal jika anak-anak kita nanti lupa akan MauliduL Rasul dan tidak menghayati kisah Rasul lagi. Apa yang jelas di mata aku adalah PAS TOLAK ISLAM demi persahabatan dengan DAP!

Hapuskan perbalahan dalaman.. Gempar Parpu Kari nak keluar Umno?



Jebat said...
Salam PC

Harap sebarkan artkel dibawah ini
http://jebat2010.blogspot.com/2010/02/hapuskan-perbalahan-dalaman-gempar.html

Juga kepada rakan rakan bloggers yang lain harap dapat siarkan Artikel ini!

Sebenarnya gua langsung tak kenal mamak ini, tapi disebabkan orang ini selalu mengeluarkan pendapat bersifat kurang ajar, maka ada beberapa orang dari rakyat Malaysia yang telah merisik ingin mengetahui siapa bangsat yang bernama parpukari. Sama ada benar atau tidak, dia adalah sebahagian pengkhianat parti keramat, Parti Umno!

Menyifatkan kes seperti blogger Parpu Kari yang menghina Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia, Yb Khairy Jamaluddin adalah satu perkara yang amat terkutuk dan tidak akan membawa kepada pengukuhan parti malahan hasil karya penulisan beliau langsung tidak mempunyai bahan bukti yang kukuh selain dari menyebarkan fitnah.




Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta pemimpin dan ahli UMNO di semua peringkat menghapuskan segala bentuk persengketaan dan perbalahan dalaman yang dilihat menjadi punca kelemahan parti.

Beliau yang juga Timbalan Presiden parti menegaskan, masalah itu tidak boleh dipandang remeh kerana kajian menunjukkan ia menjadi punca utama kegagalan calon UMNO dan Barisan Nasional (BN) mempertahankan kerusi pada pilihan raya lalu.

Sehubungan itu beliau mengingatkan kedudukan UMNO dan BN adalah kritikal jika masalah dalaman seumpama itu tidak diselesaikan segera.

''Kegagalan itu berdasarkan kajian yang dibuat selepas pilihan raya umum lalu bagi mencari punca sebenar kenapa UMNO dan BN gagal mempertahankan kemenangan (majoriti) dua pertiga dalam pilihan raya umum lalu itu.Baca seterusnya

Bercakap kepada wartawan, Tan Sri Muhyiddin menyarankan agar ahli UMNO menyelesaikan segala masalah dalaman segera agar lebih bersedia untuk menghadapi PRU13. UMNO akan berusaha untuk memahami aspirasi golongan muda dalam usaha menarik mereka menyokong BN dalam pilihan raya akan datang.... Berbeza pula dengan sikap Mawas di bawah ini....

Hebat! kerana cubaan untuk memecah belahkan perpaduan dalam Umno! Yang paling hebat sekali Parpukari tidak sedarkan diri dan berani mengugut TPM dan PM bahawa beliau tidak akan menyokong Perdana Menteri lagi jika melantik KJ sebagai menteri.

Dilaporkan dari laman blog house PK, Parpu Kari akan mengamuk dan bakal keluar dari UMNO... adakah berita ini sahih.

Petikan dari laman blog ParpuKari
Ayat Parpu Kari sama macam ayat Brader Anwar Bin Ibrahim

Memang ada link dengan CIFUT ni kot?..


Beliau mahu menjadi bloggers hebat sebaris dengan bloggers yang ada nama, tetapi tulisan beliau dalam blog tidaklah menyerlah kerana apa yang boleh kita baca dalam blog beliau ada juga dalam blog orang lain. Bezanya beliau akan menambah sedikit fitnah dan carut. Malangnya tulisan beliau yang langsung tidak ada research melainkan mencedok nak menokok tambah tanpa berfikir.


Masyuk nampak!!! Pakai blackberry brader! Sebulan berapa masyuk? Gua dengar.. SAMA RATA, SAMA RASA DEPAN BELAKANG SAMA SAJA!... SEMUA LU SAPU... betul ka?


Beliau yang di bayar oleh orang orang yang tertentu akan menghentam membabi buta dan adakala hentaman beliau terkena dirinya kembali. Beliau bagaikan orang yang tidak bermaruah menghentam Pergerakan Pemuda kerana dibayar oleh politikus tertentu yang menyara kehidupan keluarga beliau.

Yang menarik, beliau bernafsu besar mahu berperang dengan orang yang lebih jauh kelas dari beliau sendiri, adakala saya sendiri merasa malu melihat telatah bloggers ini.

Amatlah sesuailah pandangan Tan Sri Muhyiddin yang meminta pemimpin dan ahli UMNO di semua peringkat menghapuskan segala bentuk persengketaan dan perbalahan dalaman yang dilihat menjadi punca kelemahan parti. Umno tidak lemah, cuma sikap buruk dalam kalangan bloggers Umno dan ahli Umno sahaja yang menyebabkan Umno kelihatan lemah tidak bermaya.

Anda juga perlu membaca artikel artikel panas di bawah ni:

Friday, February 19, 2010

Sapa yang buat hal KJ atau Parpukari?

Pada 17 Februari yang lalu Pemuda UMNO menganjurkan satu demonstrasi bagi menyerahkan memorandum bantahan kepada Kedutaan Australia berikutan kebiadapan 50 Ahli Parlimen negara itu yang menggesa Kerajaan Malaysia menggugurkan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim. Demonstrasi tersebut dketuai Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin yang berlangsung di luar Kedutaan Australia di Jalan Yap Kwan Seng bermula jam 9.30 pagi.

Mejoriti kehadiran Pemuda, tapi apa hal pulak Parpu Kari n the geng nak claim victory? Gamaknya Parpu Kari dengan muka tak malunya memutar belitkan fakta!
Mana blogger-blogger yang lain.. Kenapa jadi begini? hanya beberapa kerat sahaja blogger yang hadir pada masa penyerahan bantahan tersebut? Tak dapat jemputan!!! Parpu saja nak glamourkan dirinya... korang semua dia peduli apa! janji dia dapat duduk semeja dengan Datuk Rocky Bru. Nak buat demo apa kalau kehadiran blogger seramai ini? kata ini Parpu program demo itu adalah pada asalnya idea blogger! Ye Ke? NAK BUAT DEMO MACAM MANA KALAU BLOGGER-BLOGGER LAIN TAK DIJEMPUT! PIRAAHHHHH!



Tumpang sekaki nampak! Parpu Kari mengucapkan syabas kepada KJ diatas kejayaan Pemuda menyerahkan Memorandum Bantah Campur Tangan Australia.

Demi sepinggan nasi berkuah dal, Parpu akhirnya TEWAS!!!
Jejak Kasih Khairy Jamaluddin dan Parpukari
KENAPA BLOGGER TIDAK DIBENARKAN MASUK
UPDATED TERBARU - Wajib baca - PARPUKARI MAHU BODOHKAN SEMUA AHLI DAN KEPIMPINAN PERGERAKAN PEMUDA UMNO
Hospital gila ..ada orang gila makan banyak kari
Dasar Mamak Menumpang...
can i f**k you

Thursday, February 18, 2010

GEMPAR - KJ DAPAT 200 JUTA?

Caption gambar: Kasi 20 juta dari 200 juta tuh bos , saya diam ....... huh gila ke mana ada 200 juta.
Apa lagi yang dapat kita katakan dan membuat kesimpulan dengan blogger mesin photostate ini.

1) Dia kecewa kerana Khairy telah hidangkan dia depan depan matanya yang buta dan hidungnya yang tidak berbau dengan program hebat Pemuda. Dulu dia kata Pemuda Pondan kerana tidak mahu demonstrasi. Khairy buktikan kepada nya, wahai si Parpukari, This is the way untuk turun ke jalan. Tidak mengganggu pekedai, Punya permit dan ikut undang undang segalanya berjalan dengan lancar dan baik. Buta ke mata kamu tidak dapat melihatnya semalam. Jika kamu tidak mahu mengakui kejayaan Pemuda semalam itu hak kamu yang pasti semua orang tahu kamu kecewa kerana Khairy berjaya lakukan semalam dan mendapat sambutan. Kamu tidak langsung mahu siarkan gambar Khairy yang menjadi hero dan filem kamu semalam tidak punya hero .

2) Belum sempat kamu menarik nafas untuk mendapat secukup oxsigen, kamu sekali dikejutkan dengan berita besar Khairy berjaya lakukan nya sekali lagi. Masuk terus telur kamu yang kecut itu dan sesak nafas kamu . Kali ini tidak ada blog atau laman web lain yang mahu menipu. kerana sudah mengambil iktibar dan pengalaman apabila cuba melaporkan berita yang tidak betul mengakibat kredibiliti mereka punah ke longkang termasuk lah Hse Of Parpukari kini yang sudah jadi Drain of Parpukari, kamu telah banyak lakukan kesilapan yang besar dengan memusuhi Ketua Pergerakan Pemuda UMNO. Kami suka kerana inilah masanya kami akan buktikan kepada rakyat betapa kamu ini sebenarnya penipu.

3) Saya tidak akan sentuh apa yang telah disentuh oleh http://1-mal.blogspot.com/2010/02/jejak-kasih-khairy-jamaluddin-dan.html. tetapi saya mahu menyentuh dari sudut lain.Saya rasa kamu ada berniat jahat dan berniat untuk mencari kemewahan diri dan semalam ada bloggers yang rapat dengan kamu berbisik dengan bloggers yang rapat dengan kami yang kamu tidak tahu mengatakan bahawa kamu boleh berbaik dengan KJ dengan syarat.......... Kj perlu faham apa yang perlu KJ lakukan, jika tidak kamu akan terus memerangi KJ. Perang sajalah Parpu , Peluru kamu sudah tumpul dan senang saja mahu kami patahkan. Kamu tidak lagi bertaring , banyak orang tahu kamu kerja untuk apa. Kenapa kamu berhenti kerja sebagai kerani cabuk di institusi kewangan . Ramai yang sudah tahu. Kami pinta kamu teruskanlah kerana lagi lama kamu buat kerja terkutuk ini , KJ lagi mendapat simpati dan nama kamu kian tenggelam. Itulah pengalaman kamu singkek sangat sebenarnya.

4) Semua yang kamu tulis dalam blog kamu baca ini , ini saya paparkan dan baca apa yang sebenarnya berlaku di sini. Kesian saya tenguk kemu , ini membayangkan kamu ini dirundung sakit jiwa dan kesunyian . Kamu seorang saja lagi yang sakit . Semalam program KJ amat berjaya dan pertemuan dengan PM juga berjaya. baca sini berbeza dengan apa yang kamu laporkan Sekali kamu tipu orang akan percaya ..ini selalu sangat orang akan panggil kamu penipu . Cukup lah sampai sini dulu. Kembali lah ke jalan yang benar Parpukari. Kamu adalah Pengalah, Tiba tiba saja Parpukari jadi meroyan dan kalau boleh seluruh blog nahu ditulis dengan cerita KJ , Kalau Parpu ini bijak , suku muka saja dah boleh pengaruh pembaca , Tapi kalau asyik laporkan berita tidak benar 30 muka pun orang tidak akan percaya. Parpu sekarang sedang bekerja keras untuk meraih kepercayaan pembaca yang sudah hilang.

5) Macam macam dia mahu tipu kerana mmahu buruk kan KJ . Kaya KJ dapat 200juta lah PM bagi , Ha ha ha ha ha ha nak pecah perut aku ketawa, Dia ni gila ke apa atau dah sasau. Tadi dia cuba bodohkan pemuda sekarang dia nak busukkan PM pula. Ingat PM tuh bodoh macam dia mahu bagi 200 juta untuk program 500 orang. Kesian, tulislah banyak banyak untuk dijadikan bahan lawak. terima kasihlah popularkan KJ.


Sumber: RaksasaBN

Jejak Kasih Khairy Jamaluddin dan Parpukari


Caption gambar: Tenguk tangan kiri Parpukari belakang KJ. Mereka akhirnya berpelukan . Hebat Parpukari, Kalau aku jadi KJ aku terajang saja dia ni, Itulah kehebatan KPPUM Malaysia Khairy Jamaluddin yang masih boleh bersabar dan cool walaupun Parpukari ini pernah hina bapa mentua , tak cukup , anak dan isteri Kj juga dihina. Tapi KJ adalah seorang yang tidak pendendam dan KJ tidak pernah lagi menghina Parpukari walaupun berbakul si mangkok ayun ini menghina Khairy Jamaluddin, Jika KJ tak mahu maki dia biar kami yang maki. paria punya mamak.

Biarlah gambar ini menceritakan segalanya, Anda berhak menilai cerita ini sebenarnya , Keakraban dan pelukan mereka , Inilah gambar Khairy Jamaluddin dan juga Parpukari. Betapa cerianya mereka ketika bertemu di Restoran Kampung Pandan semalam ketika selesai program di kedutaan Australia.




Aku nak cakap pulak! Apasal bila ko jumpa KJ ko tak balun KJ habis-habisan Parpu? bola tanggung dah depan mata, lu boleh biarkan camtu saja ke? ke ko yang tak ada telo... takkan gah dalam blog saje? bila face to face kelu, senyap seribu bahasa!!!

Tabik Papa Gomo!!! Bersemangat masa perarakkan di Jln Yap Kwan Seng! Inilah semangat blogger yang kita mahukan.. Papa Gomo teruskan perjuangan sahabat! sesungguhnya kita bukan blogger pengkhianat! Al-Juburi harus bertaubat...

Wednesday, February 3, 2010

YB Razali Ibrahim adalah orang yang sah dan berhak bercakap pasal Mesyuarat Pemuda UMNO




Dari mula kita telah dapat menjangka MYKMU tidak akan mengaku kesilapan yang telah mereka lakukan dan sebaliknya mereka akan menyerang orang yang membuat pembetulan dan menegur mereka atas kesilapan yang mereka lakukan. Yang menegur adalah orang yang berhak dan yang berada dalam mesyuarat berkenaan. Namun seperti biasa mereka tidak akan mengaku kesilapan mereka kerana pintu hati mereka sudah tertutup dan mereka tidak akan nampak sesuatu yang baik jika ianya melibatkan Khairy kerana yang mereka cari adalah keburukan. Jika itu yang mereka cari kita tidak akan terperanjat mereka akan dapat segala yang buruk.

Yang pelik mereka tidak menjelaskan akan isu sebenar , desakan Exco terhadap KPPUM tetapi memberikan fokus ke isu lain.

1. Mykmu telah disalurkan pelbagai krisis dan kemelut dalaman Pergerakan Pemuda UMNO sejak lima bulan yang lalu, namun kami mengambil sikap berdiam diri kerana tidak mahu merosakkan lagi imej pergerakan tersebut. Jelas di sini dendam yang berbuku selama 5 bulan dilepaskan sekarang dan apa kah kena mengena dengan gesaan agar KPPUM meletakan jawatan, Ini jelas membuktikan mereka yang mahu KPPUM meletakkan jawatan dan bukan Exco Pemuda.

2.Kata mereka lagi , selepas kemenangan mengejut Khairy dalam pemilihan yang lalu, ramai Ketua Pemuda UMNO bahagian bersedia merapatkan saf dan melupakan segala pertelingkahan sebelum pemilihan.Sebenarnya kemenangan ini telah dijangka dan tidak mengejutkan dan mungkin mengejut bagi mereka yang tidak mengikuti dan turun ke padang untuk membuat survey yang sebenar .

3.Mereka juga ada mengajukan persoalan akan masalah ketua pemuda di lima peringkat seperti Pulau Pinang, Perak, Selangor, Johor dan Wilayah Persekutuan. Ketua-ketua Pemuda negeri yang dilantik bukan sahaja tidak popular di kalangan Ketua Pemuda UMNO bahagian malah mengambil sikap tidak peduli terhadap perjalanan Pemuda UMNO Negeri. – Mereka bercerita mengenai empat negeri , bagaimana pula dengan negeri negeri seperti Pahang , Kedah , Johor , N Sembilan, Sabah , Kelantan , Terengganu , Melaka , Perlis , Mengapa mereka tidak mahu memikirkan mengenai sembilan negeri ini. Sebenarnya kemelut ini tidak sehebat mana sangat cuma mereka sahaja yang membesarkan dan ini masalah Pemuda dan Pemuda mampu menyelsaikan tanpa campur tangga mereka , Siapa yang memberikan mereka hak untuk melucutkan jawatan KPPUM. Siapakah mereka ini untuk mencampuri urusan dalaman Pemuda.

4. Apa yang dapat kita baca dan kita lihat adalah mereka ini sudah memekakkan telinga dan membuta kan mata untuk melihat perkembangan dalam Pemuda. Apa saja yang Khairy lakukan tidak akan boleh lekat dihati mereka , gunung pun di longgokan di hadapan mereka tidak akan bererti kerana hati mereka telah tertutup untuk menerima setelah kekalahan pemimpin yang mereka bawa, Sememangnya amat perit dan dendam itu pasti tidak akan pudar sampai bila bila masa kerana mereka telah menjanjikan sesuatu yang paling manis kepada pemimpin mereka. KIta mesti menang bos, kami otai , kami tahu nak buat apa bos , janji semuanya beres bos , kerja pun akan beres , Itulah sebab nya mereka terkejut apabila mengetahui bahawa Khairy lebih baik dari bos mereka, Apa saa yang tidak dilakuakn untuk jatuhkan Khairy, tuduhan rasuah sudah diberikan sebelum bertanding lagi , namun perwakilan tetap pilih Khairy.

5, Khairy tidak pernah meminta untuk dilantik sebagai Menteri.

Alasan yang mereka beri langsung tidak berkait dengan desakan Exco pemuda , malaha mereka hanya mainkan lagu lagu lama yang hampir basi. Sekalung Tahniah kepada YB Razali kerana telah dengan bijak nya memilih jalan yang terbaik untuk menangkis serangan dan niat jahat mereka yang tidak bertanggung jawab untuk memecahkan Pemuda UMNO Malaysia. Inilah pemimpin muda yang kita mahukan untuk berganding dan saling memahami antara satu sama lain. Yang tidak puas hati dengan Pemuda UMNO sekarang hanyalah segelintir jentera yang kecewa kerana bos bos mereka tewas ketika pemilihan UMNO yang lalu, Dendam masih busuk memberi dihati . Insyaalah tuhan akan bersama sama yang benar.

Video - Pemuda Prihatin dengan semangat 1 MALAYSIA

Syabas YB KJ, mengambil sikap prihatin dan bertanggungjawab terhadap kesusahan rakyat... Sikap beginilah yang kita mahu sebagai pemimpin agar disayangi oleh rakyat jelata...

Program Pemuda Prihatin menterjemahkan peranan Pemuda UMNO dalam menjuarai isu-isu dan permasalahan masyarakat tanpa mengira AGAMA dan BANGSA selaras dengan GAGASAN 1 MALAYSIA "Rakyat Didahulukan, Percapaian Diutamakan"...



Sumber: http://www.prokhairy.com/

PEMUDA GEMPUR!!! MISI TAWAN SELANGOR!!

Wednesday, January 13, 2010

PANAS!!! ADUN TERATAI JANICE LEE BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP PAPAGOMO


ADUN TERATAI DARI DAP JANICE LEE MEMBUAT LAPORAN POLIS TERHADAP BLOGGER PAPAGOMO BERKAITAN SATU ARTIKEL TERDAHULU YANG MENCERITAKAN PENGLIBATAN PEMBANTU KHAS NYA BERKAITAN SATU AKTIVITI DADAH DI SELANGOR! NAMPAKNYA JANICE LEE DAN ORANG ORANGNYA SUDAH MENGELABAH AKIBAT DARI PEMBONGKARAN OLEH GOMO DALAM HAL INI. GOMO AKAN MENDEDAHKAN APA YANG ADA BUAT TATAPAN RAKYAT. KLIK UNTUK ARTIKEL PENUH MALAY MAIL
PANAZ MEMANG PANAZ!!!

KAMI BERSAMA GOMO!!! TOLAK PAKATAN REPUT!! TOLAK KOMUNIS!! ANTI DADAH!! TERUSKAN MEMBONGKAR LAGI GOMO!JANGAN GENTAR BERDIRI KERANA BENAR.
SEDIA GEMPUR!!!!


LAIN LAIN BERITA BERKAITAN LAPORAN POLIS TERSEBUT SILA BACA>> HUHUHU..BERITA PANAZZZ..HOTTTT..JANGAN KETINGALAN..

DIBAWAH ADALAH ARTIKEL PAPAGOMO YANG TERDAHULU



GEMPAR-Pembabitan 2 orang Pembantu Khas Adun Teratai DAP Bersama Pengedar DADAH

Tuesday, November 10, 2009




Berita yang ingin di sampaikan ini adalah berita yang sahih dan tepat sumbernya. Gomo telah mendapat perkhabaran bahawa 2 orang pembantu khas kepada Adun Teratai Janice Lee (DAP) telah bersama dengan Pengedar DADAH di sebuah Balai Polis .

Kelibat 2 orang pembantu Khas kepada Adun Teratai (DAP) ini telah membantu Pengedar DADAH tersebut dalam satu urusan. Kedua dua mereka ini juga telah disahkan sebagai Pembantu Khas kepada Adun tersebut. Atas urusan apa kedua dua lelaki ini membantu pengedar DADAH tersebut? Ini yang membuatkan seluruh mata tertumpu kepada sama ada Adun Teratai Janice Lee turut terlibat sama.

Di harapkan pihak POLIS DI RAJA MALAYSIA Caw NARKOTIK dapat menjalankan siasatan ke atas kedua orang pembantu Khas kepada Adun Teratai ini. Siasatan perlu di jalankan bagi mengenalpasti hubungkait mereka ini dengan pengedar DADAH tersebut.

Hal yang berkaitan DADAH ini sesungguhnya boleh mengundang BENCANA buat Malaysia. DADAH merupakan musuh utama rakyat dan ianya perlu kita tentang sehingga lumat.Dengan pembabitan orang politik di dalam hal yang berkaitan DADAH ini membuatkan kita rakyat sendiri tidak tenteram malah memberikan satu kesan yang amat buruk buat imej Malaysia ini.

DAP Organisasi Jenayah Terancang? Klik Disini

Pssstttt.......Kurang ajar si 2 ekor pembantu khas Janicee Lee ni semasa di balai Polis tersebut.



TERKINI-RAMPASAN DADAH RM10 JUTA DI PULAU PINANG MELIBATKAN DAP?

Thursday, July 30, 2009



RAMPASAN DADAH BERNILAI RM10 JUTA YANG DI SELUDUP DARI LAPANGAN TERBANG BAYAN LEPAS PULAU PINANG KINI MULA MENGHANTUI EXCO-EXCO DAP!!! KETUA MENTERI JUGA SUDAH TIDAK SENANG DUDUK DENGAN KEJAYAAN PIHAK POLIS INI YANG BERJAYA MEMBANTERAS PENYELUDUPAN INI.

SUMBER MENGESAHKAN PENYELUDUPAN INI DI DALANGI OLEH ORANG DALAM LAPANGAN TERBANG DAN KERAJAAN PULAU PINANG. BAGAIMANA DADAH YANG BERNILAI 10 JUTA SENANG-SENANG DI BAWA KELUAR DAN MELEPASI PEMERIKSAAN KESELAMATAN DI LAPANGAN TERBANG BAYAN LEPAS INI?

SETELAH SELANGOR DIBONGKAR DENGAN KEJADIAN JENAYAH TERANCANG SEHINGGA MENYEBABKAN SEORANG SASKSI PENTING DALAM KES INI TERBUNUH SEKARANG TIMBUL PULA ORGANISASI JENAYAH TERANCANG DI PULAU PINANG PULA. BELUM PUN SEPENGGAL PAKATAN PEMBANGKANG INI MENTADBIR SUDAH BEGITU BANYAK JENAYAH YANG MEREKA LAKUKAN DAN DI HALALKAN.

ADA KEMUNGKINAN BANGUNAN KOMTAR DI PULAU PINANG AKAN MENJADI TUMPUAN WARTAWAN DAN FORENSIK PULA!!!

DARI SUMBER YANG SAH JUGA DILAPORKAN PENGERUSI DAP JOHOR DI SERANG KONGSI GELAP!!! ERK...DI SERANG KONGSI GELAP MANA PULA???

KENAPA PENGERUSI DAP INI DI SERANG KONGSI GELAP SECARA TIBA-TIBA??? SUDAH PASTI ADA PERMASAALAHAN DIANTARA PENGERUSI DAP INI DAN KONGSI GELAP BERKENANAAN.

BERKAITAN MASAALAH APA???


SPA?
PELACURAN?
JUDI?
EKOR HARAM?
ALONG?
WANG PERLINDUNGAN?
PENYELUDUPAN?
ROMPAKAN?
CD CETAK ROMPAK?
KELAB BOGEL?
ARAK?
PEMERASAN?
CURI KENDERAAN?
DADAH?





DAN BERMACAM-MACAM LAGI PERNIAGAAN ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI USAHAKAN!!! JADI TIDAK MUSTAHIL YB PAKATAN PEMBANGKANG PEROLEH DANA YANG MEWAH DARI HASIL JENAYAH TERANCANG INI.

PIHAK POLIS DIHARAP BERSAMA-SAMA DENGAN BADAN KERAJAAN YANG LAIN MEMBANTERAS HABIS-HABISAN ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI.


SESUNGGUHNYA JENAYAH MEMBAWA PADAH.


RAKYAT DI MINTA LAPORKAN SEBARANG KEJADIAN JENAYAH SECARA TERUS KEPADA PIHAK POLIS!!!


BERSAMA KITA MEMERANGI JENAYAH
DEMI KESEJAHTERAAN HIDUP!!!

Saturday, January 9, 2010

RESOLUSI BPN 1 / 2010 MENYOKONG PERDANA MENTERI MENGUTUK TINDAKAN MEMBAKAR GEREJA !!

Blogger Pembela Negara ( BPN ) bersama-sama dengan Perdana Menteri YAB Dato Seri Najib Tun Abd Razak di dalam mengutuk tindakan membakar 3 buah gereja yang telah dilaporkan berlaku awal pagi tadi. Ia terjadi sebelum demonstrasi membantah nama Allah kepada Gereja Katolik berlangsung di Masjid Negara, Masjid Kg Baru dan Masjid Negeri Shah Alam hari ini.

Perbuatan membakar rumah ibadat bercanggah dengan ajaran Islam dan semua pihak tidak patut menyokong tindakan tersebut kerana ia boleh mengancam keselamatan dan menghakis kedamaian yang kita nikmati sekarang ini.

Ketegasan Perdana Menteri di dalam mengutuk perbuatan tidak bermoral tersebut adalah bukti beliau benar benar mengamalkan tuntutan agama di dalam memelihara keamanan dan menjaga keselamatan rakyat tanpa mengira kaum, agama atau bangsa. Selaras dengan tuntutan Islam yang meminta umatnya menjaga rakyat yang dipimpin dengan adil dan saksama.

Pihak berkuasa perlu menyiasat dengan segera tindakan membakar gereja yang sangat berbahaya kepada perpaduan di negara kita. Apatah lagi jika ia didalangi pihak tertentu khasnya parti politik yang sememangnya ingin menjadikan negara kita di dalam suasana huru hara selepas mereka sudah tidak mampu lagi membawa isu isu yang lain bagi mendapatkan sokongan rakyat.

Atau ia boleh jadi satu cubaan jahat bagi memburukkan Islam selepas isu penggunaan nama Allah ditentang hebat oleh kita semua !

Insiden pergaduhan membabitkan agama di beberapa negara luar seharusnya sudah cukup menjadi panduan kepada kita semua betapa bahaya jika persengketaan berdasarkan agama ini berlaku di negara kita. Kita perlu berganding bahu memadamkan segera benih permusuhan yang timbul agar ia tidak memudaratkan semua pihak.

Meskipun kita membantah tindakan Gereja Katolik memohon penggunaan nama Allah di Mahkamah Tinggi tetapi mana-mana orang Islam kita tidak sepatutnya membuat tindakan yang bertentangan dengan undang-undang. Kerana kedaulatan undang-undang adalah asas kepada kestabilan sesebuah negara termasuk Malaysia. Bahkan agama kita tidak mengajar membakar rumah ibadat agama lain.

Keselamatan adalah harta pusaka yang akan kita tinggalkan sebagai warisan anak cucu dan janganlah tangan kita yang memusnahkan pusaka tersebut yang sudah dijaga dengan baik oleh datuk nenek kita terdahulu.

Marilah kita mengutuk tindakan membakar gereja tersebut dan bersama membantu menjaga keamanan agar ia berkekalan hari ini dan untuk selama-lamanya...


Yang benar,

YDP Blogger Pembela Negara

Menyokong Tindakan Pemuda BN Mengecam Keras Perbuatan Bakar Gereja






Oleh S.A Najmuddin

Pemuda Barisan Nasional (BN) mengecam sekeras-kerasnya tindakan membakar Gereja Metro Tabernacle di Desa Melawati, Kuala Lumpur tengah malam semalam.

Ada berita mengatakan beberapa gereja lain turut 'diserang' tetapi berita tersebut belum dapat disahkan pada waktu ini.

Pengerusi Pemuda BN, Khairy Jamaluddin berkata apapun perasaan mana-mana pihak mengenai isu penggunaan kalimah 'Allah' oleh pihak majalah Herald, perbuatan memusnahkan tempat ibadat seperti yang berlaku semalam langsung tidak boleh dipertahankan.

Tegasnya jika ada orang Islam yang bertanggungjawab terhadap insiden ini, mereka sepatutnya malu dan insaf dengan perbuatan mereka kerana Islam sendiri jelas menuntut umatnya menghormati kebebasan beragama orang bukan Islam.

"Malaysia adalah sebuah negara majmuk; sudah pasti dari semasa ke semasa akan berlaku perselisihan faham dalam isu yang mempunyai dimensi perkauman atau keagamaan.

"Apa yang penting adalah sebuah rakyat yang bersatu mesti matang dalam menyelesaikan sebarang masalah dengan cara berhikmah serta sentiasa menghormati hak dan sensitiviti satu sama lain", katanya kepada laman webPemuda di sini, hari ini.

Justeru tambah beliau lagi Pemuda BN berharap semua pihak akan berhati-hati dalam kenyataan dan perbuatan selepas ini serta menggesa pihak polis mengambil tindakan tegas terhadap mereka yang bertanggungjawab atas perbuatan jenayah ini, demi keselamatan dan keharmonian negara.

http://www.pemuda.com.my/

Friday, January 8, 2010

Kereta Nizar terbalik, blogger PAS tergugat!!!

Kebangkitan pejuang-pejuang Pro BN yang sering mengegarkan lamam cyber membuatkan blogger-blogger Pakatan Reput terasa tergugat! Kepanasan mula tercetus dan dirasai oleh blogger Pakatan Reput kerana tidak lagi mampu menahan serangan demi serangan dari blogger pro UMNO...


Hinggakan ada diantara mereka terpaksa mengambil langkah untuk mempermosikan laman blog mereka didalam komen blog blogger BPN, Facebook pro UMNO dan lain lain... Dah kekeringan idea kot, cara mudah bagi mereka ialah cuba mencari publisiti murahan!


Sudah jelas kini Blogger Pakatan Reput sudah mula mereput dan mengaku tewas, mereka kini berasa rungsing dengan kebangkitan blogger Pro UMNO sama ada didalam blog atau pun Facebook!


Kepada blogger perjuang UMNO, Syabas diucapkan! Ayuh kita gegarkan lagi!!!


Dibawah petikan dari laman blog Panglima Perang cyber




Pertama : Penulis ruangan pembaca di Harakahdaily yang telah disebut tulisannya di sini ( kira iklan percuma ) telah datang bertamu ke blog kerdil Panglima. Kasar bahasanya dan seperti tidak melambangkan seorang muslim yang baik dan murni akhlaknya.

Komen beliau :

SALAM

lain kali tanya si penulis secara jelas.
jgn buat tafsiran sendiri

sebab yang tulis tu aku
aku cakap kejadian itu tiada unsur politik. tapi tidak salah YB Nizar berwaspada dan perlu diiringi oleh pegawal peribadi, pegawai khas dan pemandunya. Sekadar berwaspada
apa yang aku tulis itu tanpa membangkitkan sebarang unsur menyalahkan UMNO sama sekali.

macam kemalangan YB Dato Prof Zul, aku ada kata ke ia ada unsur politik? siap ia disahkan oleh PM time itu, ia takde unsur politik.

sekali lagi aku cakap. cuma berwaspada terhadap sebarang kemungkinan yang mungkin berlaku

Cuma aku minta kepada pihak PAS negeri, perketatkan tahap keselamatan beliau.
itu je..

takde kaitan pun dengan UMNO atau BN
pohon kenyataan ini disiarkan, atau suatu laporan polis akan saya buat

Mohd Ikhmal bin Mohd Iskandar
Mantan S/U Pas Jalan Yadi Sungai Udang
Begini rupa ahli PAS yang bagi saya kira hebat juga tulisannya hingga disiarkan di Harakahdaily...

tulisan beliau yang lain ada di link ini http://www.harakahdaily.net. Kira satu lagi promosi tanpa bayaran kepada penulis muda Harakahdaily ini.
Nak tahu blog dia ? boleh ke sana di link ini http://www.mdikhqoi.blogspot.com/
Jika beginilah rupa akhlak ahli PAS ini saya rasa patutlah ahli PAS sanggup berbaring di tengah jalan menghalang kereta Sultan Perak satu ketika dulu. Mereka memang nekad dan sanggup buat laporan polis untuk dapatkan publisiti walaupun terhadap blog picisan macam blog saya...

Saya memahami kegelisahan hati mereka tentang masalah negara kita tetapi ia tidak boleh menjadi sebab untuk ditujukan tuduhan tersebut kepada pihak lain khasnya UMNO !

Kita perlu rasional dan tidak emosional dalam semua perkara. Termasuk dari membuat andaian negatif bahawa kemalangan dan dikiaskan dengan pihak UMNO..

Dengan penyiaran komen menafikan maksud penulis itu di sini maka saya rasa semua pihak tidak perlu lagi salah sangka dengan maksud beliau.
Semoga penulis muda ini akan berhati-hati dalam penulisannya...

Thursday, January 7, 2010

Allah adalah Esa dan eksklusifnya hanya untuk orang-orang Islam.... Mengapa ?




Surat Terbuka Buat Penganut Kristian Oleh Nabzrol

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera..

Saya terpanggil untuk menulis email ini kerana isu besar mengenai penggunaan nama Allah oleh Herald-The Catholic Weekly. Saya ingin memberi beberapa pandangan, cadangan dan informasi hasil dari pembacaan dan pengkajian saya sendiri selama hampir 10 tahun mengenai agama Nasrani yang kini dikenali sebagai agama Kristian.

Bukan niat saya untuk mencari kelemahan agama tersebut tetapi, bagi saya ianya sebagai satu pembacaan ilmiah dan sebagai seorang Islam tidak salah bagi saya membaca dan mengkaji sabagai menambah ilmu pengetahuan.

Pada pandangan saya, sebagai orang Islam kita harus bersabar dan mencari jalan secara lebih berhikmah (wisdom) untuk hadapi situasi seperti ini. Mengadakan demonstrasi dengan menunjukkan kemarahan seolah-olah memberi gambaran orang Islam itu satu umat yang tidak rasional.

Sebagai umat Islam kita telah diperintahkan oleh Allah S.W.T. supaya sentiasa berpesan dalam kebenaran dan berpesan dalam kesabaran (Surah Al-Asr). Pendekatan yang lebih berbentuk Ilmiah dan hikmah adalah yang terbaik untuk hadapi situasi seperti ini.

Saya ingin berkongsi beberapa informasi yang berguna yang mungkin dapat dijadikan panduan oleh pihak-pihak yang berkenaan terutama pihak KDN, Majlis Fatwa Kebangsaan, Jabatan Agama Islam, NGO atau Persatuan Peguam Muslim.
Sebenarnya, umat Kristian telah lama kehilangan hak untuk menggunakan perkataan Allah kerana pihak gereja sendiri telah menggugurkan perkataan tersebut dari sebarang urusan gereja dan upacara keagamaan.

Pada tahun 325 Masihi satu pengistiharan dalam Muktamar Nicea menyatakan bahawa Trinity adalah akidah utama orang Kristian yang terdiri daripada Bapa, Anak dan Roh Kudus. Ini diikuti oleh Muktamar Constantinople 1 pada tahun 381 Masihi yang mengukuhkan peristiharan terdahulu bahawa semua orang Kristian menggunakan istilah Bapa, Anak dan Roh Kudus.

Pada Muktamar Ephesus 1 pada tahun 431 Masihi, pihak gereja melarang orang2 Kristian menggunakan nama Tuhan yang terdapat dalam Kitab Injil untuk percakapan harian dan hanya menggunakan perkataan Bapa sahaja. Nama-nama Tuhan hanya boleh digunakan dalam upacara keagamaan oleh pihak gereja sahaja.

Ketika berlakunya perpecahan aliran dalam agama Kristian di Eropah, aliran Protestant telah muncul untuk keluar dari pengaruh kekuasaan Gereja Katolik yang berpusat di Rome. Akibat daripada perpecahan tersebut juga memberi kesan kepada kitab Bible.

Gereja Katolik menerbitkan Bible edisi Geneva pada tahun 1560 dan pihak Protestant menentang penerbitan Bible edisi in dan hasilnya pada tahun 1611 mereka menerbitkan Bible edisi King James. Pada tahun 1769, Bible edisi King James telah diterima pakai oleh dunia Kristian dan digunakan sehingga ke hari ini. Saya ingin menjelaskan disini sebelum tahun 1769, edisi King James mengandungi 4 perkataan kalimat ‘Alah’.

Kalimat ‘Alah’ ini telah dibuang dari edisi King James selepas tahun 1769. Edisi King James yang digunakan sekarang tidak mengandungi kalimat tersebut. Oleh itu. Saya berpendapat, agama Kristian sudah tidak mempunyai hak untuk menggunakan kalimat atau perkataan ‘Allah’ untuk apa tujuan sekalipun. Pihak penerbit Herald-The Catholic Weekly seharusnya mengkaji sejarah agama Kristian sendiri sebelum bercita-cita menggunakan perkataan ‘Allah’ dalam penerbitannya.

Jika didalam kitab suci agama Kristian tidak ada perkataan ‘Allah’ bagi merujuk nama Tuhan, maka tidak wajar bagi pihak penerbit Herald-Catholic Weekly menggunakannya.

Dari segi linguistik pula, perkataan atau kalimat ‘Allah’ adalah berasal dari bahasa Arab iaitu ‘Al-Ilah’. Dalam bahasa Arab, kata dasar ‘Ilah’ bermaksud “Tuhan yang mempunyai sifat yang tunggal”. Sifat kata dasar ‘Ilah’ juga tidak mempunyai kata ganda yang menunjukkan bilangan (plural) seperti god (singular) dan gods (plural) atau tuhan (bilangan satu) dan tuhan-tuhan (bilangan lebih dari satu). Selain itu, kata dasar ‘Ilah’ juga tidak menunjukkan jantina (gender) seperti god (male) dan goddess (female) atau dewa dan dewi seperti tuhan-tuhan Mesir Purba iaitu Osiris (lelaki) dan Isis (Perempuan). Kata dasar ‘Ilah’ itu sendiri adalah bersifat satu atau tunggal yang bertentangan dengan doktrin Kristian iaitu Trinity. ‘Ilah’ bersifat Uno yakni satu manakala doktrin Trinity pula tuhan itu terdiri daripada 3 oknum iaitu Bapa, Anak dan Roh Kudus yang bertindak secara berasingan.

Jika diteliti dengan sepenuhnya terdapat pebezaan yang ketara antara sifat ‘Ilah’ dengan doktrin Trinity tersebut.
Terdapat banyak nama-nama Tuhan di dalam kitab Taurat, Zabur dan Injil. Agama Kristian yang berasal daripada Judeo-Christian, menggabungkan kitab Taurat, Zabur dan Injil dan dikenali sebagai Holy Bible.

Bagi saya secara rasionalnya Paderi Murphy Pakiam selaku penerbit Herald-Catholic Weekly sudah tentu lebih mengetahui nama-nama Tuhan yang terdapat dalam kitab Bible. Antaranya ialah Jehovah, Yahweh, Eloh, Eli atau El.

Secara rasionalnya juga penerbit Herald-Catholic Weekly boleh menggunakan nama-nama ini dalam penebitan mereka kerana orang-orang Kristian lebih terdedah kepada nama-nama Tuhan yang terdapat dalam Kitab Bible.

Persoalannya sekarang, kenapa Paderi Murphy Pakiam tidak menggunakan nama-nama Tuhan yang terdapat dalam kitab Bible tersebut? Sebagai contoh, Jesus pernah bersuara dengan nada yang kuat menyebut salah satu nama Tuhan seperti yang dirakamkan oleh Injil.

Jesus menyebut “Eli, Eli lama sabachtani” sebagai kata-kata terakhir beliau. Maksud Eli ialah Tuhanku. Bahasa ibunda Jesus ialah bahasa Aramaic iaitu salah satu dialek bahasa Ibrani (Hebrew). Saya berpendapat adalah lebih realistik bagi penerbit Herald-Catholic Weekly menggunakan nama Tuhan seperti yang keluar dari lidah Jesus sendiri. 1.3 billion orang Islam seluruh dunia yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan bertutur dalam pelbagai bahasa menggunakan kalimat Allah yang berasal daripada bahasa asalnya iaitu bahasa Arab. Bahasa Arab adalah bahasa pertuturan Baginda Rasululllah kerana baginda berbangsa Arab.

Orang-orang Islam tidak menterjemahkan Allah kepada bahasa ibunda masing-masing. Ini adalah kerana kalimat Allah tidak sesuai diterjemahkan ke dalam bahasa-bahasa lain. Begitu juga dengan orang-orang Kristian, mereka sepatutnya mengikuti Jesus dengan menyebut nama Tuhan dalam bahasa asal iaitu bahasa Aramaic yakni bahasa ibunda Jesus.

Dari segi perundangan, sudah terang dan nyata menunjukkan bahawa perkataan Allah adalah hak eksklusif untuk orang-orang Islam. Saya menyarankan kepada KDN, Jakim dan Persatuan Peguam Islam menggunakan sumber Al-Quran di mahkamah nanti.

Secara logik dan rasional minda saya ialah, Perlembagaan Persekutuan Malaysia menyatakan bahawa agama Islam adalah agama rasmi Persekutuan. Oleh kerana itu, semua orang tahu bahawa sumber agama Islam adalah Al-Quran. Kewajaran Al-Quran sebagai dokumen yang telah didokumentasikan oleh para sahabat Rasullullah sebagai sumber yang authentik untuk dijadikan hujah di mahkamah nanti.

Surah Al-Ikhlas dengan jelas menyatakan bahawa Allah adalah hak eksklusif bagi orang-orang Islam. Maksud Surah Al-Ikhlas-“Katakanlah Allah Itu Esa(1). Allah tempat bergantung sekelian makhluk(2). Tidak beranak dan tidak pula diperanakkan(3). Dan tiada satu pun yang setara denganNya(4)”.

Perhatikan ayat pertama dengan jelas menunjukkan Allah adalah Esa. Secara eksklusifnya hanya untuk orang-orang Islam kerana orang-orang Islam berima kepada Allah yang Esa. Ayat yang kedua pula dengan jelas bertentangan dengan doktrin Trinity. Soalnya sekarang, adakah keputusan mahkamah yang lalu boleh mengatasi Perlembagaan Persekutuan?

Sekian.
Mohamad Nabzrol bin Mat Nayan
700131-02-5011.
Bukit Indah, Ampang, Selangor Darul Ehsan.
Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More