Wednesday, January 26, 2011

Taktik Kotor Memang Cara Pembangkang Berkempen Sejak Dulu


LABIS – Mereka-reka cerita dan menabur fitnah setiap kali berlangsung pilihan raya memang menjadi amalan parti pembangkang sejak dahulu.


Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, taktik kotor tersebut memang cara pembangkang untuk berkempen bagi menimbulkan kebencian dan memecah-belahkan perpaduan dalam masyarakat.

“Serangan peribadi, tabur SMS (khidmat pesanan ringkas), calar kereta dan pelbagai fitnah yang sengaja direka dan dilemparkan terutamanya di hujung-hujung kempen dengan harapan tak boleh dijawab oleh orang yang punya badan.

“Kita turun tak ganggu sesiapa tapi mereka selalu timbulkan perkara yang boleh timbulkan kemarahan dan emosi bukan kepada mereka yang bertanding tetapi masyarakat yang tidak berdosa,” katanya diminta mengulas tindakan pembangkang yang menggunakan taktik kotor termasuk melakukan serangan peribadi terhadap calon Barisan Nasional (BN), Mohd. Azahar Ibrahim.

Menurutnya, BN tidak diajar dengan cara berkempen sebegitu dalam 13 pilihan raya kecil sebelum ini.

Beliau mengakui agak ‘terkejut’ dengan tindakan parti pembangkang kerana ia masyarakat Labis tidak pernah berdepan dengan perkara dan cara berkempen secara demikian.

Hishammuddin berharap pihak berkuasa terutama polis supaya memantau dan mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang sengaja menimbulkan kekecohan tanpa mengira bulu sama ada daripada parti kerajaan atau pembangkang.


Dalam pada itu, beliau menyeru pengundi di DUN Tenang supaya memilih calon BN kerana beliau seorang yang berpengalaman, ikhlas dan mempunyai kesungguhan untuk membantu dan berkhidmat serta menolak calon pembangkang kerana parti itu tidak bersungguh-sungguh untuk berkhidmat kepada masyarakat.

“Pertama calon BN terbaik, kedua kesinambungan wakil rakyat yang daripada BN untuk terus berjuang dan ketiga mereka (Pas) tidak bersungguh-sungguh untuk bertanding kerana hanya untuk mengurangkan majoriti,” tegasnya.

Sumber: Politik Harian

2 comments:

Anonymous said...

test

Wadah Kelana Jaya said...

salam ziarah..

mohon untuk dipaut bersama..

http://wadahkelanajaya.blogspot.com

- asam -

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More