Tuesday, September 8, 2009

Nizar!!! Kahlid cakap tak serupa bikin, PKR gagal memerintah Selangor
BIARPUN Pilihan Raya Umum Ke-12 sudah 18 bulan berlalu, masih tiada usaha kerajaan negeri untuk tingkatkan kedudukan sosio ekonomi dan politik.Selangor sebuah negeri yang kaya semasa pemerintahan kerajaan Barisan Nasional puluhan tahun. Pakatan jelas dan terang terang kita lihat gagal mentadbir negeri Selangor. Tidak siapa boleh menafikan bahawa Pakatan sememangnya jelas gagal mentadbir Selangor. Seawal bulan pertama , pegawai khas MB terpaksa dipecat kerana terlibat dalam rasuah kontrak dan seterusnya banyak lagi rasuah rasiah yang teloah dilakukan oleh DAP sehingga mereka terpaksa membuat macam macam cara untuk menutup rasuah mereka. MB juga perlukan banyak wang, lebih dari 66 juta untuk membayar hutang kepada Bank Islam. Bagaimanakah MB mahu mencari wang sebanyak ini untuk membayar Bank Islam sedangkan gaji beliau tidak sebanyak ini.

Selangor kini sudah mulai pupus dan tidak berduit lagi sehingga MB , DS Khalid ingin memakai duit zakat untuk disalurkan kepada pembangunan dan projek projek negeri Selangor, ini lagu teruk dari kerajaan BN. Isu seleweng duit anak syarikat kerajaan negeri Selangor dan dibeli kan lembu untuk pemberian zakat oleh MB Selangor , Isu Proton Perdana yang baru berusia dua tahun ditukarkan dengan Camry di mana Ronnie adalah merupakan agen kepada penjualan Camry di Selangor dan Perak.

Terbaru isu arak yang gagal diselesaikan oleh MB Selangor yang amat memalukan orang Islam dan juga PAS, PAS terpaksa tunduk kepada DAP dan Pas terpaksa menelan syarat syarat yang diberikan oleh DAP dan kini rakyat Selangor menggangap PAS sebagai kedua kayu kepada PKR, Itu belum lagi isu kuil , banyak lagi isu yang akan timbul dan mebayangkan betapa Keadilan cakap tidak serupa bikin, mereka gagal mentadbir Selangor. Khalid seharusnya bertanggung jawab dan meletakan jawatan, Kahlid yang kini merasakan bahawa kepimpinan beliau gagal mentadbir Selangor pernah mengatakan bahawa beliau tidak kesah jika PKR tewas pada pilihan raya yang akan datang.

Jika rakyat Selangor tidak lagi boleh menilai kan akan kepimpinan PKR di Selangor pada PRU 13 yang akan datang, pasti Selangor akan menjadi negeri yang paling kelam kabut di Malaysia, Kalau sekadar berjanji dan menanam tebu dibibir semua orang boleh lakukan. Bila mereka memerintah, baru mereka tahu bahawa bukan mudah untuk memerintah, ini baru negeri, belum lagi negara. Kalau mereka memerintah Malaysia, rasanya mahu tunggang terbalik negara kita, inilah bezanya pengalaman berpuluh tahun memerintah dan baru setahun jagung tetapi sudah berlagak bijak.

KPMU.NET

6 comments:

Anonymous said...

Apa lagi GAGAP angkat kaki BLA LA!!!

MUKA MCM LEMBU!!!

Wartawan Bebas said...

Well this is a very crude analysis for what are UMNO's chances to recapture Selangor should the DUN be dissolved as widely rumoured.

Remember its very crude and if time permits I will try and update it further...

Salient points as follows :-
(1) Chinese support should be around 25% UMNO, 75% Opposition. If Chinese support drops to 20% UMNO, then don't bother to contest.

(2)In any case, with Chinese support being at 25%, if UMNO fails to get more than 56% of the Malay vote, UMNO Selangor is finished. At 56% of the Malay vote, and assume that Indian vote is 50-50, then UMNO only gets 12 seats, and Pakatan gets 44 seats. So it will be a complete destruction.

Ketuanan Melayu Agenda
(3)To win Selangor with a majority of 4 seats, UMNO needs to ensure it can get 50% of the Indian votes and deliver 64% of the Malay votes.

(4)If UMNO can deliver 66% of the Malay votes, convince 1 out of 4 Chinaman to support them and get 50% of the Hindu vote, then UMNO can happily get 37 seats compared with F.Riot's 19 seats.

Isu Kuil
Before issue Kuil, PM Najib's support amongst the Indians is around 70%, that means 7 out of 10 say ok to Najib and no to Anwar. If the issue kuil causes Indian support to drop to 40% then the following happens
(5) Even if UMNO can secure 64% of the Malay vote, UMNO will get 23 seats, and F.Riot will get 33 seats
(6) To win the state, UMNO must get 66% of the Malay votes, and then it only can get a 2 seat majority.

AISEHHH MAKKAL SAKTI AGAIN
2008 (ISU KUIL) TO 2009 (GUESS WHAT ISU KUIL AGAIN!)

(7)If the Khalid Gagap can solve the issue Kuil, and the Indians shout "Valge Khalid!", which means that Khalid Gagap gets 70% of the Machan vote then
(a) anything less than 65% Malay support means that Khalid Gagap not only wins, he gets a 22 seat majority!
(b) to win the state UMNO must get more than 68% of the Malay votes, which means that UMNO only gets a 2 seat majority.

My Conclusion
(1) I don't know of anytime UMNO in recent memory can bank on more than 64% of the Malay vote when it is facing PAS

(2) The only time in recent memory when the Malays voted along one single pole was during the 1999 General Election.

(3) It is much easier to not have pissed of the Indians, and enjoy at minimum 60% of the Indian vote. With that 60% of the Indian, UMNO can win the state if can get 60% of the Malay vote.

(4) To rescue the situation, if indeed the DUN Selangor gets dissolved, is to ensure that YB Khairy plays an important role in the election machinery because next to the Prime Minister, only he has openly criticized the Isu Kuil - Isu Lembu demo. Furthermore, he is widely respected by the MIC and can act as a peacemaker. Because of his stand and the Prime Minister stand, there still is a chance to win back some of those that had are still angry...

http://wengerkhairy.blogspot.com/2009/09/misi-tawan-selangor-tough-but-not.html

Anonymous said...

tgk la video…

org yang buat demo kat sek23
org yang tarik kepala lembu
org yang buat kecoh kat dewan mbsa

semua org yg sama.. selidik punya selidik, last2 org umno hahahahaha
penipu besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

YANG GAMBI said...

Salam,

Anony, tidak kiralah siapa yang menunjulkan diri demi mempertahankan maruah agama, tetapi jangan jadi Melayu bacul dan dayus kerana hendak mendapatkan kuasa....

PEMUDA PARIT said...

Tahniah penduduk Sek. 23..teruskan perjuangan..Jangan jd lembu dicucuk hidung..

Bro..
Mohon link ke blog teman :
http://pemuda-parit.blogspot.com
www.pemudaumnoparit.com

PEJUANG CYBER said...

PEMUDA PARIT!! BERES!

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More