Sunday, January 11, 2009

KJ - PAS parti ‘dok rok cetong’ ~ Malaysiakini


Bukti ‘dok rok chetong’ ialah pas hanya makan gaji tapi tak beri apa2 kebajikan kepada rakyat.bilaBN begitu hebat bantu rakyat dibawah program “kerajaan terengganu cakna rakyat….maka dituduh bn rasuah…..tapi wakil rakyat pas makan gaji buta…tak rasuah ke?

Kalau menang di KT pun hanya wahid yang untung dapat dua gaji iaitu gaji serta elaun YB WAKAF PEMPELAM DAN YB AHLI PARLIMEN KUALA TERENGGANU.JANGAN UNDI PAS KERANA BERLAKU RASUAH DAN SALAHGUNA MANDAT RAKYAT. SEBAB MEREKA HANYA TAMBAH GAJI DAN ELAUN SAJEERRRR….TAPI RAKYAT TERENGGANU MELARAT.

TAPI KEMENANGAN BN DI PR KECIL KT KALI NI TUAN2 MACAM TOK NAJIB CAKAP….” TERENGGANU ERA BARU….PENYERAHAN SEMULA WANG ROYALTI MINYAK KEPADA TERENGGANU BUKAN SAHAJA MENGERATKAN HUBUNGAN KERAJAAN PUSAT DENGAN KERAJAAN NEGERI, TETAPI JUGA ADALAH “ERA BARU” UNTUK RAKYAT DAN KERAJAAN NEGERI INI.” DALAM GANUKITA DAN RUJUK :

http://1ganukita.blogspot.com.

LAIN2 BLOG JIHAD YANG BONGKAR DAN TERJAH KELEBONGAN SERTA KEKOSONGAN PAS SI PENCURI KAYU BALAK DAN TANAH RAKYAT TERENGGANU 1999-2004 DULU……..

http://bolokwokganu.blogspot.comhttp://informasimalaysia.blogspot.comhttp://ganukitedehguanogok.blogspot.com

SOALANNYA RAKYAT DAPAT APA?

BILA KEMAJUAN TAK ADA DAN PEMBANGUNAN TAK ADA MAKA PELUANG RAKYAT CARI PITIH TAK ADA. KALAU BUAT PEMBANGUNAN DAN SEBAGAINYA MAKA RAKYAT BOLEH CARI MAKAN…DAN YB DAPAT GAJI LAH….SEBAB TU PAS NI DOK ROK CHETONG…. BERKOKOK BERDEGAR2 TAPI EKOR GELUMANG TAHI…………………BACA JUGA SANG PAS DOK ROK CHETONG NI…..DALAM:http://wiramalaysia.blogspot.com/2009/01/jangan-sokongundi-pas.html

BANYAK KES LAGI DOK ROK CHETONG NI…….

1. JUAL DIRI KEPADA DAP DAN PKR KAPIR HARBI

2. JUAL ISLAM DENGAN HARGA MURAH

3. RASUAH MASUK SYURGA DAN PAHALA KALAU UNDI PAS

4. PERINTAH TERENGGANU DULU DOK BALUN SERTA BAHANG TANAH DAN BALAK SAHAJA………………SEBAB TU DENGAR CERITA TAUKEH BALAK IAITU CINA PAS TU SOKONG PAS DAN BAGI PITIH KOT???? berapa weiiii?…..TAK RASUAH KE TU PAS CHETONG?

5.BANYAK LAGILAH… TAPI YB PAS MAKAN GAJI BUTA DAN RAKYAT DIZALIMI MACAM TALIBAN DI AFGHANISTAN…TAK INGAT KE DALAM YOUTUBE….”MASIHKAH KAU INGAT.”

6. BANYAK LAGI BUKTI PAS DOK ROK CHETONG KERANA DOK JADI KU LI ATAU HAMBA ABDI KAPIR HARBI DAP DAN PKR SAJEEERRRRR….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TOLONG SENARAIKAN YANG LAIN2 WAHAI ADINDA2 KU!DAN BACA JUGA KJ CAKAP NIIII…….

Petikan dari malaysiakini:

Khairy: PAS parti ‘dok rok cetong’

Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menyifatkan PAS sebuah parti "keluk-kelek" atau tanpa pendirian apabila tidak bersedia melaksanakan hudud selepas didesak oleh rakan kongsinya DAP.

"PAS mudah menarik balik cadangan hendak melaksanakan hukum hudud apabila digertak DAP," katanya, mengulas sikap Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa berhubung pelaksanaan hudud dalam satu forum di Kota Bharu yang turut disertai calon ketua Pemuda Umno itu bulan lepas.

"Adakah kita nak pilih parti yang tidak bermaruah, tidak berpendirian dan keluk-kelek itu?"

Sambil mengkritik PAS, beliau juga menyelitkan bahasa loghat dengan telor Terengganu dengan disambut hilaian hampir 200 pendengar yang terhibur dengan gayanya itu.

"Orang Terengganu kata PAS parti 'dok rok cetong' (sangat lemah)," katanya ketika berucap dalam kempen pilihanraya kecil Kuala Terengganu di Kampung Gelugor Raja dalam DUN Wakaf Mempelam malam tadi.

Ahli parlimen Rembau menambah, pilihanraya kecil itu tidak sama dengan pilihanraya kecil Permatang Pauh pada Ogos lalu.

Kawasan parlimen itu, katanya, merupakan kubu kuat ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Tetapi Kuala Terengganu adalah kerusi kita, BN menang kita semua akan untung.

"Kuala Terengganu kawasan yang cukup istimewa kerana ada dua timbalan menteri yang tidak pernah ada di kawasan lain," katanya.

Beliau merujuk jawatan calon BN Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh sebelum ini sebagai timbalan menteri dalam negeri dan bekas penyandangnya allahyarham Datuk Razali Ismail sebagai timbalan menteri pelajaran.

"Kalau kerja dengan sungguh-sungguh, Wan Ahmad Farid ada peluang jadi timbalan menteri pusat (semula)," katanya.

Tambahnya, beliau mengenali bekas setiausaha Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi itu seorang tokoh politik muda.

Ayah Wan Ahmad Farid merupakan bekas pesuruhjaya Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu, manakala ibunya pula seorang ustazah, kata Khairy yang dikenali sebagai teman dekat calon BN itu.

Menurutnya, jika BN kalah dalam pilihanraya kecil kali ini, maka tiadalah pembangunan daripada kerajaan pusat kerana kerana tiada perwakilan di peringkat pusat.

"Tetapi kalau (calon PAS) Abdul Wahid kalah pun, beliau tidak rugi apa-apa kerana beliau sudah ada jawatan Ahli Dewan Undangan Negeri Wakaf Mempelam," katanya.

Wan Ahmad Farid berdepan dengan Mohd Abdul Wahid Endut dan calon bebas, Azharudin Mamat @ Adam dalam pilihanraya kecil pada 17 Januari ini.

No comments:

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More