Monday, January 19, 2009

Tak siapa lagi percaya apa juga Khir Toyo kata ~ Malaysiakini

Surat terbuka untuk Wak Khir,

Assalamualaikum wak Khir, khabare Wak.... waras???? Kok tak waras. Salam Takziah wak kerana BN tidak dapat pertahankan kerusi Kuala Terengganu. Dengar Wak telah pergi berkempen dari rumah ke rumah, letih juga ya Wak, tak apalah Wak, janji orang muda yang akan mengundi pada pemilihan pemuda ini nampak Wak turun padang.

Sebenarnya jika Wak tidak turun padang, rasanya lagi baik kerana ia sebenarnya tidak menjatuhkan sokongan rakyat Terengganu kepada BN. Sebenarnya Wak, orang sudah hilang kepercayaan kepada Wak sebagai pemimpin, apa saja Wak cakap mereka akan mencemik. Sebagai Menteri Besar Wak tidak dapat pertahankan negeri Selangor dan sebagai Menteri Besar yang berkuasa punya banyak wang, Wak gagal untuk pertahankan kerusi Wak sehingga Wak kini jadi Ketua Pembangkang.

Sebenarnya, ramai yang tidak suka Wak jadi Ketua Pembangkang, sebab orang sudah tidak percaya apa sahaja yang keluar dari mulut Wak, itulah sebabnya Wak di desak untuk melepaskan kerusi Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor. Wak cakaplah apa sahaja, rakyat sudah tidak percaya, itulah sebab pembangkang sekarang mengharapkan agar Wak menang pertandingan di pemilihan UMNO sebagai Ketua Pemuda UMNO agar senang mereka mahu menghancuirkan UMNO pula khususnya sayap pemuda.

Kalau Mukhriz atau KJ menang sukar sikit bagi pembangkang mahu hancurkan pemuda. Kalau Wak menang, mereka akan bersorak besar. Bagaimana Wak nak menegur mereka, Wak dahulu rasuah juga, malahan rasuah Wak lagi menggunung dari mereka. Mana rakyat nak dengar terguran Wak, sebab Wak juga melakukan ketika Wak jadi MB dahulu. Hari ini Wak tegur pasal Camry yg dibeli dengan duit rakyat yang bernilai RM 2.3 juta. Tapi wak sebelum ini beli mercedez dengan harga 1 juta dan jarang-jrang gunakannya.

Dalam Akhbar The New Straits Times (NST) hari ini, Setiausaha Politik Menteri Besar merangkap ADUN Seri Setia, YB Nik Nazmi Nik Ahmad mendakwa "Datuk Seri Dr Khir Toyo had approved the purchase of a Mercedes S350L worth almost RM1 million for his personal use with funds from Kumpulan Darul Ehsan Berhad when he was Selangor menteri besar."

Macam mana si ketam mahu menegur anaknya berjalan betul sedangkan dia juga berjalan senget.

No comments:

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More