Friday, July 24, 2009

Truth For Teoh Beng Hock


Kematian Teoh mengundang banyak cerita cerita kontroversi yang sukar di jawab dengan penilaian mata kasar. Persoalan nya , Mengapa SPRM mahu menghapus kan saksi penting bagi siasatan mereka atau apakah Teoh sememangnya mahu dihapuskan oleh orang -orang yang tertentu yang terlibat dalam rasuah. Apa cara pun pembunuhan boleh dilakukan dengan perancangan orang yang berkeinginan melakukan nya. Kapal terbang juga boleh di rampas. WTC juga boleh di rempuh . Tidak ada yang mustahil . Ezam pernah melemparkan kenyataan terbuka bahawa DAP yang membunuh TBH dalam ucapan beliau bari-baru ini.

Ada juga yang mengatakan bahawa tempat dan lokasi pembunuhan TBH sengaja direka untuk mengenakan SPRM. Macam-macam andaian , namun pihak pembangkang sudah mengambil kesempatan ini untuk menuduh SPRM dan Kerajaan, Ada wajarnya gesaan Ketua Pemuda UMNO agar Suruhanjaya di Raja ditubuhkan segera bagi mengelakkan tuduhan dan spekulasi yang tidak betul terhadap SPRM dan juga kerajaan. Rakyat perlu di perjelaskan dengan segera.Syabas kepada Perdana Menteri yang mengumumkan akan penubuhan Suruhanjaya di raja bagi menyiasat kes kematian ini.

Banyak blog yang membuat andaian dan ada juga blog yang membela Teoh dan ada yang cuba mengupas dan cuba membuat andaian cara mereka tersendiri dengan kematian TBH ini. Namun tidak semua yang benar-benar berminat dengan siapa pembunuh TBH tetapi mahu rakyat sendiri memikirkan siapakah pembunuh TBH dengan mendedah kan kaitan dan bidang tugas TBH ketika hayatnya bersama DAP. Ini adalah sebuah blog yang menarik untuk dilayari.

2 comments:

Maya Khairy said...

Blog abang senapang tak de orang baca ke? Sian kat abang senapang, tuli punyalah panjang, yang baca tak de orang.

Senapang Patah said...

OWH MAYA GAMPANG! MINAT JUGAK KAU KAT BLOG ABG NI AAH

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More