Thursday, November 20, 2008

Jawab Piggy Singh.... Jangan Tak Jawab

Rentetan "Siapa Kata"

Baru-baru beberapa artikel keluaran blog ini telah di palam oleh few bloggers, termasuklah Piggy Singh. Beliau dengan sinisnya menghentam dan membuat characterisation yang begitu cynical, maliciously developed dan penuh Suul Dzon.

Terdapat tiga artikel yang diserang, pertama adalah my SWOT analysis on KJ, the second one adalah berkenaan Siapa Kata, and the last part was on Facebook group. Blog Padedoh pula ada menyiarkan tindakan Piggy Singh ini. I will handle the second part of the attacks kali ini.

Manakala Bro Jinggo ada menjawab serangan Piggy Singh itu and to Bro Jinggo – I say thank you. But to Piggy Singh, who continued with his attacks and, who labelled me as a lower grade lieutenant who had to seek a general to defend what I said or wrote – to him I say: I decide to defend or otherwise, and I personally observe the merits and demerits of doing so!

Nevertheless, saya patut berterima kasih pada Piggy Singh kerana telah mencermin dan menonjolkan pencapaian objektif gambar-gambar yang dipaparkan dalam artikel Siapa Kata.

The four photos tu sebenarnya dipilih, beserta tema ”Siapa Kata” bagi menzahir dan mencetus pemikiran tentang jurang antara personaliti persepsi dan personaliti realiti KJ. Sebagai mangsa fitnah dan tohmahan berterusan, KJ sekarang ini mengalami defisit dalam persepsi awam. Beliau dianggap dan dikatakan tidak peka terhadap persekitaran dan masyarakat, tidak perihatin dan bersama orang ramai dan elitis. Namun, berdasarkan gambar-gambar yang dipaparkan, kita tanya balik samaada apa yang ditohmahkan itu benar atau tidak? Kenapa Piggy tak ambil juga gambar KJ makan bawah pondok – mungkin kerana gambar itu begitu halus dan dalam maksudnya…

Apabila gambar-gambar dan tema itu dipaparkan, pastinya ada pihak yang kurang senang kerana bagi mereka personaliti KJ harus kekal stationary di dalam kotak dan belenggu negatif atas insentif dan keuntungan daripada kedudukan ini dalam bentuk sokongan relatif, samaada benefisiari nya saingan politik KJ, yang tak suka KJ, atau dari parti pembangkang. Jadi apabila melihat adanya gambar-gambar seperti ini pastinya mereka akan melatah, memperkecil, melondeh dan mengejek gambar itu sebagai lakonan atau drama politik murahan semata-mata.

Kenapa? Kerana:

[1] Mereka sedar bahawa memang terdapat jurang antara personaliti persepsi dan personaliti realiti KJ; di mana KJ ni sebenarnya tidaklah sepertimana yang diwar-war atau digambarkan oleh penyerang-penyerang peribadi beliau

[2] Usaha penjelasan dan pendedahan ini bakal menggugat keuntungan atau kepentingan mereka samaada dari segi politik atau dari utiliti kepuasan peribadi sebagai seorang yang tak sukakan KJ

[3] Serangan balas hendaklah di buat kerana jika tidak, pastinya penjelasan tadi boleh atau mampu, kalaupun tidak membuat konversi sokongan, tetapi, sekurang-kurangnya, menimbulkan tanda soal dan menjadi katalis kepada penilaian kritikal terhadap serangan yang dilontar ke atas KJ

Maka, atas sebab di atas, in a way, I was happy when I read the responses from Piggy Singh. Sebab ia menunjukkan bahawa memang ada impak gambar ini, sehingga terpaksa di buat respon.

Saudara pembaca lihatlah sendiri bagaimana gambar-gambar itu disusun aturannya dan diselitkan gambar KJ mengusap muka dengan lontaran ayat yang begitu sarcastic – apa makna dan nawaitunya? Ia adalah supaya pandangan persepsi positif mengenai KJ ditarik dan dirantai kembali menjadi negatif.

Itulah gambaran betapa rendah dan busuk hatinya manhaj penulis blog itu; atas kepuasan melihat dan menjana keburukan.

BY: HANG TEGAR

4 comments:

MANTRA said...

Do you think this gimmick will work positively towards Khairy? Or are you guys taking Khairy's credibility to further retardation?

I have to agree with Piggy, how immature and insulting this attempt could be to our intelligent as I dont see much substance to boost their master's credibility.

Once, Khairy branded bloggers as monkeys. What happened now after GE12? He is already in the cage and it seems he is breeding more monkeys of his clan.

This blog is a clear example... Hello KJ, I think you should terminate their service NOW!
... ITS A DISASTER TO YOU!

Senapang Patah said...

Hahaha MANTRA... klu tak tahan pedas... jangan jadi blogger la... duk umah jadi suri rumah lagi bagus...

Kenapa nak bangkitkan isu yang dah lapok tu... PEDENDAM juga awak ni... Tak baik simpan dendam MANTRA... tak baik... kerana ia boleh mendatangkan kemudaratan... ,makin lama disimpan makin sakit jiwa dibuatnya...

Ya... saya aku KJ pernah mengelar blogger beruk tapi tu dulu sekarang tak lagi... tapi saya tak mengaku saya beruk kerana saya langsung tak kisah apa yang KJ katakan itu... maklumlah setiap manusia kemarahannya ada batasan...

Tapi bagi saya awak memng sesuai digelar beruk kerana awak terasa bila KJ gelar blogger macam u beruk... Selalunya bila orang terasa bila disindir bermakna sindiran tu benar lah...

You ask KJ to terminate our service.... hey MANTRA who are... lawyer, majistrit, super women... bla la.... i think u are COWERD MANTRA... same with Mukhriz 2.. COWERD

Sekian lama KJ mendiamkan diri... you dan kawan2 you hentam KJ sepuasnya bila kami nak bela KJ you suruh KJ terminate our service... hahahahahahaaaaaaaaa
Funny U...

So you n piggy singh semuanya betul la yer... apa yang piggy singh buat langsung tidak akan menjatuhkan imej Mukhriz... good... MANTRA.. U npiggy singh ada orang yang paling bersopan satun... pijak semut pun tak mati....

Hey MANTRA please sent this masej to piggy singh... dear Singh sudah minum susu lembu ka... Kalau belum saya boley kasi lu minum itu susu lembu...

Piggy Singh said...

Hell Brader Broken Rifle, Here I am.

Why do you think I'm supporting Mukhriz, I just give my personal view regarding the KP race.

You are dead wrong bila hang kata Jinggo blow aku atas dahi. It's very clear banyak persoalan aku yang belum terjawab oleh team setiakawan.

1. Aku hentam SWOT analisis Hang Tegar kow-kow, tapi tiada serangan balik secara intelectual.

2, Aku cerita pasal pictures don't lie, tapi hang pa asyik dok cerita pasal Khairy sibut posing, macam mana pula gambar sorang budak di sebalik tirai dalam Husin Lempoyang? He he he...pictures don't lie.

3. Aku cerita pasal articles written by setiakawan spt Pejuang Bangsa, Hang Tegar etc yang menampakkan kebodohan dan sungguh memalukan, tapi tiada jawapan? HELLO, ARE YOU THERE COWARDS?

So baca dulu post terbaru aku, jangan main tembak melulu wahai si broken rifle.

MANTRA, you're perfectly right, it is a waste of ammunition to shoot at these guys, they are cowards after all, hangat-hangat tahi ayam. Just enough to scare them with silat opening.

Senapang Patah said...

Ayo... yo... sing.... takut la sama lu... lu serupa itu hero tamil la.. MR MJR...

Lu punya dahi sudah ok ka... dah kena pun masih tak mahu mengaku jugak la... kesian singh yang ego dan angkuh ni...

Betul la kata hang tegar "Itulah gambaran betapa rendah dan busuk hatinya manhaj penulis blog itu; atas kepuasan melihat dan menjana keburukan."

Saya sudah baca semua lu punya posting singh... terus terang saya kata ainya amat meloyakan... dan saya amat menyesal kerana tersalah langkah memasuki laman blog awak singh...


Jika kita menilai satu persatu kandungan artikel didalam THE DARKER SIDE, jelas menunjukkan Piggy Singh mempunyai perwatakan seperti kebudak-budakan , beliau sering tidak berpuas hati dengan penulis-penulis lain, kononnya dia seorang sahaja yang betul dan hebat.

MR singh jangan lah tonjolkan diri awak seperti budak2 hingusan yang baru nak belajar menulis...

Untuk pengetahuan Piggy Singh yang menipu, hanyalah diri anda sendiri… Anda telah menipu diri anda sendiri walaupun anda tahu akan kebenaran disebaliknya.

susah juga nak menyesuaikan diri dengan laman blogger putar alam ni, silap-silap boleh lingkup negara kita dibuatnya.

Sayang sekali… Piggy Singh telah membazirkan ruang didalam laman blognya dengan penuh dendam pada Khairy Jamaluddin tanpa batasannya, adalah lebih baik sekiranya beliau mengisi ruang laman blognya dengan cerita yang baik mengenai pemimpin yang beliau sanjungi.

Semakin banyak beliau menjawap persoalan semakin terserlah kebodohanya ditojolkan didalam laman blognya. Lain yang orang ceritakan lain pula jawapan yang diberikannya. Budak sekolah rendah bolehlah diperbodoh-bodohkan tapi cuba lah sedar sikit, pelayar-pelayar yang melayari laman web sudah matang bukannya budak-budak lagi.

MR Piggy Singh Kita akan dihormati sekiranya kita sering memuji kelebihan seseorang … kita juga akan di benci jika kita sering cuba untuk mengaibkan seseorang. Bagi saya persoalan yang anda lontarkan seperti ini biasa saya dengari seawal di bangku sekolah rendah dahulu.

Inikah kekuatan yang ada pada cyber trooper Muhkriz...

Saya berharap agar Mukhriz mencari cyber trooper yang boleh mengancam team pro khairy... bukannya cyber trooper taska ria... kami tidak akan melayani lagi sebarang artikel2 yang berbaur main masak-masak... kerana banyak lagi kerja yang perlu kami buat...

Mr singh sudah minum susu lembu ka....

Sabtu, 2009 April 11

UCAPAN PENGHARGAAN DARI PERAK KHUSUS BUAT BLOGGER PERJUANG NEGARA.
Assalamualaikum,Salam sejastera kepada semua blogger perjuang negara.Alhamdullialh..syukur ke Hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah kurnia-nya kita telah berjaya mengharungi pahit getir serta susah payah menghadapi Pilihan Raya Kecil P 059 Bukit Gantang dan ianya telah berakhir dengan selamatnya.Mengambil kesempatan ini, saya Sekupangdua dan rakan-rakan di Perak, kami; YB Zainol, Hamdan Taha, Tn. Hj Amiruddin, Tn. Hj Zairun, Sayuti, Ahmad Kamal, Kepala Perang, Afden dan semua blogger-blogger di Perak,MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN KAMI YANG TIDAK TERHINGGA kepada semua blogger perjuang negara terutamanya barisan Blogger Pembela Negara (BPN), Penembak-Tepat, waadat, GOMO, Bomoh, Pisau, GAP, Analisa Ringan, Bro Jinggo, Rajahmas, Mamak Haji, Accordblack, Gotahlantun, Medan Info, Faizalrohban, Senapang Patah, Gavamali, Abemie, Tamin Sari, Ayor Lemuju, pembela wira dan teristimewa buat AbangTuah, Apai, Pisau, Sahabat Gunung, ParpuKari serta himpunan bloggers perak, Doremon, Yeop Perak, Taipingmali, Kuntakinte, Shamuddin Aulfahmi, Barisan KAMI, Meorblack, Kepala Perang, Perak Bangkit, AntiPKR dan lain-lain (yg mana tak tersebut tu harap maaf, terlalu ramai kalau nak disebut semua..tapi percayalah anda juga ternasuk dalam geng wira negara) yang sentiasa gigih berjuang membantu jentera PRK BN di Perak. Read More